Fevia Vlaanderen helpt bedrijven geschikte medewerkers aan te trekken

04.09.2018

Het vinden van geschikte medewerkers is prioriteit nummer één van vele voedingsbedrijven. Fevia Vlaanderen neemt daarom, o.a. samen met sectorfonds Alimento, concrete initiatieven die de troeven van de voedingsindustrie bekender maken bij het onderwijs en die leerlingen en studenten in contact brengen met de Vlaamse voedingsbedrijven.

Eerder dit jaar organiseerden we “Students meet CEO”: met een groep ingenieursstudenten gingen we op bezoek bij 2 bedrijven. Zij kregen een uitgebreide rondleiding  en gingen in gesprek met de CEO’s van de bedrijven.
Doelstelling: de ingenieursstudenten tonen dat de voedingsindustrie een technologische en innovatieve sector is met bovendien veel kansen voor ingenieurs. Bekijk ook het videoverslag van deze “Students meet CEO”.

Met het nieuwe academiejaar plant Fevia Vlaanderen een aantal nieuwe acties waarbij ingenieurs kennismaken met de voedingsindustrie. Voor de verdere uitwerking van die acties kunnen leden van Fevia Vlaanderen die op korte/middellange termijn op zoek zijn naar afgestudeerde ingenieurs dit kenbaar maken via een korte vragenlijst.