Food.be verbindt voedingsindustrie en gastronomie

29.08.2023

 

Om de samenwerking tussen de voedingsindustrie en de gastronomie te versterken is Fevia met haar promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” hoofdpartner van het gastronomisch event “Lady Chef of the Year 2023”. De winnares verwent de deelnemers aan de volgende Fevia Jaarvergadering met een “signature dish”.

Belgische voeding en dranken: daar zijn we trots op!

Op het bord of in de winkelrek: Belgische voeding en dranken zijn van wereldklasse. Dat tonen Fevia en haar leden en partners al een decennium lang in binnen- en buitenland met het promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” De fierheid op onze producten delen we met de gastronomische sector. Belgische voedingsproducenten en chefs werken dagelijks rond dezelfde ambitie: de consument laten genieten van lekkere en kwaliteitsvolle voeding en dranken.

Lady Chef of the Year 2023

Om de samenwerking tussen de voedingsindustrie en de gastronomie te versterken is Fevia met haar promotiemerk “Food.be – Small country. Great food.” hoofdpartner van het gastronomisch event “Lady Chef of the Year 2023”. Dit is een prijs voor excellentie, innovatie en leiderschap van een vrouwelijke chef in de Belgische culinaire scene. Sales & marketing consultant Green Seed Belgium organiseert dit event al sinds 1991.

Elk jaar verkiest een vakjury van chefs, foodjournalisten en culinaire recensenten één vrouwelijke chef tot de beste van België. Van de vijftien kandidaten worden er vijf genomineerd, die strijden om de eerste plaats tijdens een culinaire uitdaging. Op 23 oktober worden de “Lady Chef of the Year 2023” en de winnares van de publieksprijs uitgeroepen op een culinair festijn in De Karmeliet in Brugge. Fevia’s CEO Bart Buysse rijkt mee de awards uit en vertelt er aan de aanwezige food professionals en de vakpers wat Belgische voedingsproducenten en chefs gemeen hebben: hun passie voor voeding en dranken die kwalitatief, innovatief, duurzaam en vooral lekker zijn!

De vijf kandidaten vertellen alvast wat hun keuken typisch Belgisch maakt:

Genieten en leren van de Belgische gastronomie

De winnares zal te gast zijn op de Fevia Jaarvergadering van 4 december. Ze verwent er de aanwezigen met een “signature dish” tijdens de netwerkreceptie. 

Dit partnerschap is een eerste initiatief om de banden aan te halen met de gastronomische sector en dit met één doel: samen het imago van Belgische voeding en dranken versterken in binnen- en buitenland. Samen zijn we “Small country. Great food.” !

www.ladychefoftheyear.com