Minister Verlinden geeft startschot voor herbruikbare flessenlijn 0,0% bieren in de Stella Artois brouwerij

10.02.2022

AB InBev vernieuwt haar herbruikbare flessenlijn in Leuven voor haar 0,0 bieren. Met een druk op de knop herstartte Minister Verlinden de vernieuwde bottellijn. Dankzij de investering van 6,5 miljoen euro kan AB InBev jaarlijks 140 miljoen herbruikbare flessen produceren. Zo kan de brouwer de groei van 0,0% bieren verder ondersteunen. 

© Belga Image© Belga Image

Alcoholvrije bieren in volle opmars 

Uit onderzoek* blijkt dat steeds meer consumenten zoeken naar niet- of laag-alcoholische alternatieven. De Belg gaat bewuster om met alcohol en kiest vaker voor een alternatief dat even lekker smaakt als een klassiek pils- of speciaal bier. Datzelfde onderzoek toont dat in 2021 het marktaandeel van alcoholvrij bier in België steeg tot 3,7%. Het is bovendien een van de snelst groeiende consumentengoederensegmenten in België.  

Net Zero  

De nieuwe flessenlijn zal 140 miljoen herbruikbare bierflesjes per jaar produceren. Ze is ook veel duurzamer, met een waterbesparing van 4 olympische zwembaden per jaar. België speelt hier een voortrekkersrol: herbruikbare flessen zoals deze van AB Inbev zorgen voor lagere CO2-uitstoot. Herbruikbare flessen zijn wel niet voor alle markten. Landen zoals bijvoorbeeld Frankrijk werken met een wegwerp flessensysteem. 

© Belga Image© Belga Image

Verpakkingen 2025

Op het vlak van circulaire verpakkingen heeft AB InBev zeer duidelijke doelstellingen. Tegen 2025 wil het bedrijf  al haar producten in verpakkingen die herbruikbaar zijn of grotendeels uit gerecycleerd materiaal bestaan. In België is deze doelstelling reeds bereikt via de herbruikbare bierflessen en vaten. Bovendien bestaan de blikken en glazen flessen van de brouwer uit meer dan 50% gerecycleerd materiaal.  

“Een bak bier is voor iedere Belg de normaalste zaak van de wereld, maar op het vlak van verpakking, is dit een zeer duurzame optie. Samen met ons innovatiecentrum, dat ook in Leuven ligt, zoeken we naar de meest duurzame verpakking. Zo heeft ons wereldwijd innovatiecentrum (GiTec) het lichtste bierflesje ter wereld ontworpen”, sluit Alexander Soenen af, de brouwerijdirecteur van de Stella Artois brouwerij.

* Nielsen: BE Off-trade MAT P12 2021 

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Milieu en energie
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
Verpakkingen2025