Op zoek naar ondersteuning voor werkbaar werk?

17.01.2023

Vlaams minister van Werk Jo Brouns verlengt ook in 2023 de werkbaarheidscheque. Met die cheque kun je als bedrijf advies, begeleiding en opleiding aankopen om de werkbaarheid op de werkvloer in kaart te brengen en te verhogen. Ook de verhoging van de KMO-portefeuille is verlengd. Tot slot biedt de sector financiële tussenkomst voor projecten werkbaar werk. 

Werkbaar werk staat hoog op de agenda van onze bedrijven. Bovendien voorzien zowel de Vlaamse overheid als de sector ondersteuning rond werkbaar werk. Een kort overzicht.

Vlaamse werkbaarheidscheque

Met de Vlaamse werkbaarheidscheque kun je een werkbaarheidsscan aankopen en begeleiding inkopen met als doel de werkbaarheid in jouw bedrijf in kaart te brengen, een actieplan op te stellen of veranderingen in werkbaarheid op te volgen. De werkbaarheidscheque kun je zowel preventief als curatief inzetten, voornamelijk voor advies, begeleiding of opleiding in functie van werkbaar werk. Je kunt via deze cheque tot 10.000 euro aan ondersteuning ontvangen.  

Ook de verhoging van de KMO-portefeuille wordt verlengd. Bedrijven die hun plafond binnen de KMO-portefeuille bereikt hebben, kunnen ook in 2023 een verhoging krijgen met maximum 5.000 euro voor acties rond werkbaar werk. 

Meer informatie over de werkbaarheidscheque vind je hier

Financiële tussenkomst voor projecten werkbaar werk

Naast de Vlaamse werkbaarheidscheque voor advies, begeleiding, scan en opleiding rond werkbaar werk, ben je mogelijk op zoek naar financiële ondersteuning voor een concreet project rond werkbaar werk. Onder impuls van Fevia voorziet het loopbaanfonds Alimento sinds vorig jaar in zo'n tussenkomst. Bedrijven met een bedrijfscao werkbaar werk kunnen zo tot 6000 euro krijgen. 

Hoe ga je te werk? Je neemt samen met je vakbonden een initiatief rond een van de volgende thema’s.  Je bespreekt dit project dus met de vakbondsafvaardiging, vult dit formulier in en verzendt het naar Alimento. 

Op zoek naar bijkomend advies rond werkbaar werk? 

Het loopbaanfonds Alimento ondersteunt bovendien met advies rond werkbaar werk. Meer informatie lees je hier

Ben je op zoek naar inspiratie rond je cao werkbaar werk, wil je weten wat andere bedrijven opnamen in hun cao of in hun evaluatie? Mail ons gerust.