Subsidies voor uitdagingen op vlak van water via Water-Land-Schap

14.11.2017

Minister Schauvliege lanceerde eind oktober de oproep Water-Land-Schap: een oproep met subsidiemogelijkheden om watergebonden uitdagingen lokaal en in samenwerking aan te pakken. In de loop van november worden hierover verschillende infosessies georganiseerd.

De bedoeling van de oproep is dat lokale coalities, bestaande uit bijvoorbeeld landbouwers, bedrijven, dorpsbewoners, water- en landschapsbeheerders, initiatieven indienen om waterproblemen zoals droogte, overstromingen, verzilting, en waterkwaliteit efficiënt aan te pakken. Zo kan er bijvoorbeeld ook een subsidieaanvraag ingediend worden door een individueel voedingsbedrijf, in samenwerking met één of meerdere andere betrokken spelers. Er wordt gezocht naar initiatieven die beek- en riviersystemen sterker maken of onze watervoorraden beschermen, rekening houdend met het landschap en haar gebruikers. Subsidieaanvragen indienen kan tot 1 maart 2018.

Op de website van de Vlaamse Landmaatschappij vindt u een infokrant over de oproep, het oproepreglement en de webpagina over Water-Land-Schap.

Wilt u meer weten over de oproep Water-Land-Schap? Dan kan u ook naar één van de vijf provinciale infomomenten in november gaan. De infomomenten gaan telkens door tussen 16 en 20 uur, met een sessie die om 16 uur begint en een sessie die om 18 uur begint. Om praktische redenen wordt gevraagd om in te schrijven, via de linken hieronder:

  • Donderdag 16.11.2017 in VAC Hasselt, Koningin Astridlaan 50, 3500 Hasselt - Schrijf mij in!
  • Maandag 20.11.2017 in Inagro, Ieperseweg 87, 8800 Rumbeke-Beitem - Schrijf mij in!
  • Donderdag 23.11.2017 in het Proefcentrum voor Sierteelt, Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen - Schrijf mij in!
  • Dinsdag 28.11.2017 in VAC Leuven, Diestsepoort  6 bus 74, 3000 Leuven - Schrijf mij in!
  • Donderdag 30.11.2017 in VLM Herentals, Cardijnlaan 1, 2200 Herentals - Schrijf mij in!

Op de infomomenten zullen experten van de VLM, VMM, departement Omgeving, ILVO, VITO, Vlakwa en Architecture Workroom Brussels aanwezig zijn om u wegwijs te maken. Tijdens de infomomenten wordt een toelichting gegeven over de oproep Water-Land-Schap, en zal er ook een infomarkt zijn waar u onder meer informatie kan krijgen over watergerelateerde problemen in uw buurt en voorbeelden van mogelijke initiatieven.