Syndicale actie op 24 maart 2017 door het ABVV

14.02.2017

Het ABVV heeft FEVIA formeel op de hoogte gesteld van een syndicale actie tegen sociale dumping dat zij organiseert op 24 maart.

Op basis van een discussie in één enkel bedrijf rond het functioneren van de syndicale delegatie werden door het ABVV-Horval verschillende stakingsaanzeggingen gelanceerd naar aanleiding van een individueel geval.

Deze stakingsaanzeggingen werden ingetrokken maar een nieuwe syndicale actie rond het thema van sociale dumping zal door het ABVV worden georganiseerd op 24 maart.

Op dit moment is het moeilijk in te schatten in welke mate deze actie voor overlast zal zorgen in onze sector. Ons advies is om met de vakbondsafgevaardigden in uw bedrijf in communicatie te gaan om een zicht te krijgen of en hoeveel werknemers wanneer afwezig zullen blijven.

De deelname van werknemers aan deze interprofessionele actie zal als stakingsdag worden beschouwd en als een “gerechtvaardigde afwezigheid” geregistreerd moeten worden. Hoe dan ook zullen de werknemers die afwezig blijven of stoppen met werken om aan deze actie deel te nemen geen loon ontvangen voor de uren die ze niet hebben gewerkt. De werknemers die afwezig zijn, zullen van hun vakorganisatie een stakingsvergoeding krijgen.

Bijlages: