Welke voeding van de toekomst is jouw favoriet?

24.03.2023

Op het Food Forward Event van 26 april krijg je een voorproefje van de 15 innovatieve voedingsproducten van de toekomst, ontwikkeld door studententeams die deelnemen aan de Food At Work Ecotrophelia Awards. Onze jury beslist welke teams met de twee hoofdprijzen gaat lopen, maar jij kunt mee bepalen wie de publieksprijs in de wacht sleept.  Stem nu voor jouw favoriet voedingsproduct en kom op 26 april de winnaars zelf ontdekken.

Benieuwd naar wat de teams voorschotelen? 

In de onderstaande video’s leggen de teams uit waarom hun product een award waard is. 
Ontmoet de 15 teams en hun smakelijke aanbod. 

Op het menu: maïschips met canolaolie, aperodip met aroniabessen, een Russische drank gemaakt van oud brood, een ijs en cracker gemaakt van onverkochte paddenstoelen en pizzacrackers op basis van gerecycleerde grondstoffen. 

Op het menu: gezonde en gezouten ontbijtsnacks, een suikerarme kombucha-drank, een praline rijk aan probiotica en lactosevrij, een yoghurt drank op basis van brandnetel en sinaasappel, een vegan chocoladetaart op basis van fruit en groenten, en een Belgische mede gemaakt van bijenafval.

Op het menu: een kant-en-klaar veganistisch alternatief voor pannenkoeken, een eiwitrijke topping met zeewier en noten uit de restroom van walnotenolie, een hash brown gemaakt met afvalstromen van groenten, en een kruidenmix verrijkt met plantaardige eiwitten. 

Hoe kan je stemmen?

De stembus voor de publieksprijs is open! Op de website van Food At Work vind je per team een beschrijving en een foto van het product. Onderaan de pagina zie je het overzicht van de 15 deelnemende producten en kan je daar stemmen voor jouw voorkeur. 

Stem hier voor jouw favoriet! 

Smaakt dat naar meer?

Tijdens het Food Forward Event kan je letterlijk proeven van deze voeding van de toekomst tijdens de tasting. Verwacht je aan een boeiend programma, met een reeks inspirerende sprekers rond uitdagingen in onze sector. Afsluiten doen we met een netwerkreceptie die je absoluut niet wilt missen. Kortom, mis Food Forward niet en schrijf je hier in!

​​​​​