Institute of Packaging Sciences van Nestlé werkt aan nieuwe verpakkingsmaterialen

27.05.2019

In december 2018 kondigde Nestlé de oprichting van het Institute of Packaging Sciences aan. In dit instituut zal het bedrijf verschillende duurzame verpakkingsmaterialen ontwikkelen en testen en samen met industriële partners werken aan de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsmaterialen.

  • Tussen 2020 en 2025 zal Nestlé al het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal dat niet of moeilijk te recyclen is wereldwijd geleidelijk afbouwen. Voor alle producten wereldwijd ontwikkelt Nestlé alternatief verpakkingsmateriaal en gaat het samenwerkingsverbanden aan met grensverleggende verpakkingsspecialisten
  • In het eerste kwartaal van 2019 begint Nestlé met het introduceren van een papieren verpakking voor Nesquik. In de tweede helft van 2019 volgen de tussendoortjes van YES!. 
  • Nestlé ontwikkelde een roadmap in alle productcategorieën om doelstelling van 2025 te bereiken
  • Nestlé publiceerde een “negative list” in januari 2019 van een reeks materialen waarvoor recyclagestructuren onwaarschijnlijk zijn. Deze materialen worden geleidelijk verwijderd uit bestaande verpakkingen en worden voortaan niet meer gebruikt worden in nieuwe producten.
  • Nestlé werkt ook samen met externe partners: zo ging ze een wereldwijde samenwerking aan met Danimer Scientific om een biologisch afbreekbare en recyclebare waterfles te ontwikkelen. 
  • Verder werkt Nestlé samen met PureCycle Technologies om gerecycled polypropyleen (PP) te produceren dat geschikt is voor het gebruik bij levensmiddelen.

De uitdaging hierbij is een Europese harmonisatie inzake recyclagestructuren en de recycleerbaarheidscriteria van producten.

Meer weten? Klik hier