Kleine flesjes evian® bestaan uit gerecycleerde flessen

21.12.2020

Danone streeft ernaar om tegen 2025 alleen nog maar circulaire verpakkingen te gebruiken. Zo versnelt evian® haar overgang naar een circulaire economie: sinds 2020 worden al haar kleine formaten, die het meest buitenshuis worden geconsumeerd, nu gemaakt van 100% gerecycleerde materialen. evian® zet daarmee een grote stap in de richting van duurzame verpakkingen. Flessen die volledig zijn gemaakt van gerecycleerde flessen (rPET) maken het mogelijk om te voorkomen dat er nieuwe, uit de natuur afkomstige materialen moeten worden gebruikt.

evian® is wereldwijd CO2-neutraal

In april 2020 werd het merk evian® wereldwijd gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®. De certificering door Carbon Trust geeft waarde aan de geleverde inspanningen:

  • De bottelarij wordt voorzien van 100% hernieuwbare energie (de doelstelling om CO2-neutraal te zijn, werd reeds bereikt in 2017);
  • Verminderde hoeveelheid plastic in verpakkingen, gebruikmakend  van gerecycleerd plastic (rPET);
  • Multimodale oplossingen voor producttransport (vervoer per trein in plaats van per vrachtwagen). De restuitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in Livelihood-projecten die investeren in projecten voor de opvang van CO2, en tevens verzekeren van inkomsten voor de lokale bevolking.  

Meer informatie over Danone's engagement?
Klik hier