PepsiCo verdrievoudigt hoeveelheid gerecycleerd materiaal

04.06.2019

Begin september 2018 kondigde PepsiCo aan dat het streeft tegen 2030 50% gerecycleerd materiaal in al haar plastic flessen te gebruiken met een tussentijdse doelstelling van 45% tegen 2025. Door deze toewijding zal PepsiCo de hoeveelheid gerecycleerd materiaal meer dan verdrievoudigen, wat overeenkomt met meer dan 50.000 ton plastic flessen.

De toezegging heeft betrekking op alle landen binnen de EU en alle drankenmerken van het bedrijf in PET (het meest gebruikte plastic in flessen), waaronder Pepsi, Pepsi MAX, 7UP, Tropicana en Naked. De belofte is van toepassing op de eigen drankenoperaties van PepsiCo en er is een overeenkomst gesloten met onze franchise bottelpartners.

Aangezien de doelstelling van Fevia om 50% gerecycleerd materiaal te incorporeren in plastic flessen 5 jaar voorloopt op de doelstelling van PepsiCo, zal PepsiCo Belux ernaar streven sneller te gaan in België om ervoor te zorgen dat we de 50% rPET doelstelling reeds tegen 2025 bereiken of overtreffen. Dit kan wel alleen wanneer veiligheidsnormen en leveringsniveaus het toestaan.