Spadel sluit strategische preventie- en ‘opruim’partnerschappen

22.07.2019

Vandaag zijn alle zeeën in gevaar. We moeten ons bezighouden met deze nieuwe uitdaging om de vervuiling van de zee te bestrijden. De wereldwijde uitdagingen die de menselijke consumptie creëert zijn duidelijk. En de plastic soep die onze rivieren en oceanen verstikt, is misschien wel de meest verontrustende van allemaal. Hoewel 90% hiervan afkomstig is van rivieren in Zuid-Amerika, Azië en Afrika, voelt Spadel een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor de gezondheid van onze planeet. Daarom sloot ze een partnerschap aan met de SeaCleaners.

Verloren visnetten, flipflops, wattenstaafjes, rietjes: de lijst met zwerfvuil lijkt bijna eindeloos. De zeestromingen zorgen voor duizenden kilometers afval, waardoor plastic 'eilanden' ontstaan ​​zoals de Great Pacific Garbage Patch, waar stromingen samenkomen. Om het nog erger te maken: vrij drijvende kunststoffen in de oceaan beginnen na een tijdje af te breken en maken microplastics dat opgegeten wordt door vissen, vogels, walvissen en ander zeeleven.

Yvan Bourgnon, oprichter en directeur van The SeaCleaners, was getuige van deze evolutie op de eerste rij. "Ik was pas 8 toen ik voor het eerst de zeeën van de wereld bereisde. Drie jaar lang hebben mijn familie en ik de wereld rondgereisd. Jaren later, tijdens mijn sportieve uitdagingen, was ik geschokt om te zien hoe alle oceanen die ik overstak verontreinigd waren door plastic afval van alle soorten.

Het is een natuurramp op wereldschaal en ik besloot me in te zetten voor de bestrijding van plasticvervuiling overal ter wereld, op zee en op het land. Nadat ik de SeaCleaners had opgericht, omringde ik mezelf met een team van experts en professionals. Samen hebben we een innovatief project gelanceerd: de Manta zal het eerste offshore-schip zijn dat in staat is om drijvend macroafval te verzamelen en te behandelen voordat ze afbreken."

De revolutionaire Manta is het eerste zeeschip dat plastic afval op hetzelfde moment kan verzamelen en verwerken. 70 m lang en bijna 50 m breed, wordt de Manta aangedreven door 2000 m2 zonnepanelen, 2 windturbines en 4 waterturbines, waardoor deze volledig energetisch autonoom is. De onboard-fabriek van de Manta is in staat om 10.000 ton plastic afval per jaar te verwerken en is een echte 'Giant of the Sea'.

De Manta zal over oceanen en riviermondingen varen om macro-afval te vangen voordat het de kans krijgt te zinken of af te breken. De visie van SeaCleaners voor het opruimen van onze natuurlijke omgeving is volledig in lijn met het streven van Spadel naar een ​​zero-zwerfafval omgeving.

Net als Spadel steunt SeaCleaners lokale educatieve projecten om bewustwording te creëren in gemeenschappen en scholen om zwerfafval te voorkomen. Plasticvervuiling is een wereldwijde uitdaging en een die te groot is om alleen aan te pakken. Via sterke strategische partnerschappen gebaseerd op een gemeenschappelijke visie, kan Spadelbijdragen aan het creëren van een schonere, gezondere wereld en toekomst voor iedereen.

Als zodanig streeft Spadel ernaar partnerschappen op drie niveaus te ontwikkelen. Op mondiaal niveau om onze oceanen te helpen schoon te maken. Op nationaal niveau om samen te werken met lokale organisaties in elk van onze markten. En op het niveau van de botteling sites om te streven naar een pure, lokale omgeving.

Join Spadel op sourceofchange.spadel.com. Maak kennis met haar doelstellingen & recente acties, en deel jouw ideeën & opmerkingen rond de 4 pijlers Reinvent, Reduce, Recycle and Restore.