Spadel voert principes Cradle-to-Cradle EcoDesign toe

19.07.2019

Spadel zal de principes van het ’Cradle-to-Cradle EcoDesign’ toepassen, waarbij circulariteit wordt verbonden met gezonde materialen, ondersteund door externe controle.  Eén merk zal tegen 2020 al het C2C-certificaat hebben, en Spadel streeftnaar certificering van alle verpakkingen tegen 2025.

 Cradle to Cradle® is een methode voor het ontwerpen van producten (in dit geval verpakking) die eindeloos kunnen worden gebruikt en hergebruikt. Het is ook een certificeringsstandaard die onafhankelijke verificatie vanprestaties biedt.

Gezond materiaal is een belangrijk onderwerp in de C2C-benadering. Het verwijst naar de noodzaak om schadelijke stoffen te vermijden die zich tijdens de herhaalde levenscycli van het product of materiaal kunnen ophopen. Dit geeft de zekerheid dat onze verpakking zuiver en van hoge kwaliteit blijft terwijl deze voor 100% wordt hergebruikt of gerecycleerd.

In 2018 nam Spadel contact op met EPEA, het onderzoeks- en adviesbureau dat werd opgericht door Dr. Michael Braungart, mede-oprichter van het Cradle to Cradle-ontwerpconcept. Het doel was om de haalbaarheid van onze verpakkingen te beoordelen met betrekking tot C2C-principes.

De eerste resultaten, besproken in december 2018, tonen de huidige sterktes maar geven ook een duidelijke indicatie van de verbeterpunten. Ze vormen de basis voor de ontwikkeling en opvolging van nieuwe innovatieroutes met de  leveranciers en partners van Spadel op korte termijn.

Join Spadelop sourceofchange.spadel.com. Maak kennis met haar doelstellingen & recente acties en deel jouw ideeën en opmerkingen rond haar4 pijlers Reinvent, Reduce, Recycle and Restore.