Sprite refresht verpakkingen: nieuwe Spritefles 100% recycleerbaar

15.07.2019

De klassieke groene Spritefles ondergaat een metamorfose en is voortaan transparant van kleur. Met deze verandering wordt de doorzichtige fles na gebruik weer een volledig nieuwe Spritefles.

Fevia verpakkingen2025 - Sprite refresht verpakking

Alle verpakkingen, dus ook de oude Spritefles, zijn 100% recycleerbaar. Bovendien brengt de nieuwe fles een voordeel met zich mee. De oude met kleurstof bewerkte fles kon niet gerecycleerd worden tot een nieuwe fles. Van de bonte mix aan gekleurd PET kan namelijk niet weer een nieuwe groene fles gemaakt worden. Transparant PET kan wél keer op keer gebruikt worden om nieuwe flessen van te maken, en dat is net waar Coca-Cola Enterprises Belgium naar streeft: zoveel mogelijk circulair werken.

Met het duurzaamheidsplan ‘This is Forward’ legt Coca-Cola Enterprises Belgium de lat hoog als het gaat om het verduurzamen van haar verpakkingen. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat álle verpakkingen die ze op de markt brengen 100% recycleerbaar zijn. Tegen 2025 streeft ze ernaar om al haar verpakkingen in te zamelen, om die opnieuw te hergebruiken. Op die manier is het mooi dat de Spritefles nu ook als Spritefles of andere fles, kan terugkomen. Want hoe meer flessen we kunnen worden hergebruikt, hoe beter.

Meer weten? Klik hier