VIDEO 80 jaar FEVIA: Onze voedingsindustrie doorheen de geschiedenis

05.05.2017

Wat waren de grote scharniermomenten in de geschiedenis van de voedingsindustrie en hoe speelden bedrijven in op de talrijke veranderingen en uitdagingen? Naar aanleiding van haar 80ste verjaardag dook FEVIA samen met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) van de KU Leuven in de archieven. Het resultaat ondekt u in deze prachtige videomontage.

Historische beelden van scharniermomenten in de Belgische voedingsindustrie

Naar aanleiding van haar 80ste verjaardag maakte FEVIA een video met de steun van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven. In deze video ziet u historische beelden die scharniermomenten in de geschiedenis van de Belgische voedingsindustrie illustreren, waaronder:

  • De evolutie van de 'fabriek op het land' met teelt in volle grond tot in de conservenfabriek
  • De introductie van eetwaren in plastiekfolie en in aluminiumbakjes
  • Het ontstaan van de diepvriesindustrie voor vlees, vis en groenten
  • De introductie van kant-en klaar maaltijden
  • De evolutie van het transport- en verwerkinsproces
  • De aanpassingen van fabrieken aan nieuwe veiligheidsmaatregelen
  • De toegenomen mechanisatie en automatisatie

80 jaar FEVIA, 80 jaar oplossingen vinden voor uitdagingen

De voedingsindustrie is doorheen het 80 jaar bestaan van FEVIA in een snel tempo veranderd. Na de tweede wereldoorlog steeg de vraag naar voedingsproducten en consumenten werden veeleisender. Zo kwam de voedingsindustrie voor nieuwe, grote uitdagingen te staan. Doorheen haar geschiedenis heeft FEVIA telkens samen met een aantal partners oplossingen gezocht voor die uitdagingen. Om te blijven inzetten op een duurzame groei van de voedingsindustrie wil FEVIA ook in de toekomst dat pad van doorgedreven samenwerkingen verder bewandelen.

Lees hier het persbericht