Flandre : préparez vous grâce à nos coachings individuels aux nouvelles obligations en matière de durabillité

30.05.2023
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Er komt een tsunami aan wetgevingen inzake duurzaamheid af op onze voedingsbedrijven. Wil je als kmo jouw processen en producten verduurzamen, werken aan een duurzamere voedingsketen en je op deze manier onderscheiden? Dan is ons individueel coachingtraject iets voor jou! 

Met de  Green Deal wil Europa ons voedingssysteem gezonder en duurzamer maken. Een nobele doelstelling die de komende maanden en jaren grote gevolgen zal hebben voor zowel grote als kleine voedingsbedrijven. Zij zien een hele resem nieuwe verplichtingen en wetgevingen op zich afkomen.

Als lid van Fevia Vlaanderen kun jij jouw bedrijf hierop beter voorbereiden met een individueel coachingtraject rond duurzaamheid en duurzaamheidsrapportering, met de ondersteuning van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De focus ligt daarbij op een goed draaiende circulaire economie, meer aandacht voor klimaat en energie, een shift naar ‘fabrieken van de toekomst’ en andere duurzaamheidstopics.

Zet jouw duurzaamheidsstrategie om in concrete en meetbare acties

Een duurzaamheidsstrategie voor jouw bedrijf opstellen is één iets, maar ze ook omzetten in concrete acties is vaak een uitdaging. Bedrijfsindividuele coaching wapent je om concrete innovaties zelf te realiseren. Het maakt je duurzaamheidsinspanningen vooral ook meetbaar én aantoonbaar.

Bovendien kan je je op een positieve manier onderscheiden en proactief inspelen op vragen van (toekomstige) medewerkers, klanten, of vanuit de financiële sector en je voorbereiden op nieuwe wetgevingen. Er zijn dus ook commerciële en strategische voordelen verbonden aan het verduurzamen van jouw producten en processen. Grijp de kans om je op een positieve manier te onderscheiden!

Exclusief aanbod voor voedingskmo’s

Hieronder vind je in een oogopslag wat ons individueel coachingtraject praktisch inhoudt:

  • Je krijgt 5 dagen individuele begeleiding op maat door een ervaren MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-expert. 
  • Je werkt samen met één van onze coaches: slidingdoors (www.slidingdoors.be) of Studio D (www.studiodee.be). 
  • Deze ervaren experten bezorgen je een kritische evaluatie voor de implementatie of ondersteuning van je duurzaamheidstrategie.
  • Dankzij de steun van VLAIO kan je deelnemen aan de extra voordelige prijs van 1645 euro (exclusief BTW)

Alle info vind je terug in de brochure in bijlage

Dit traject is voorbehouden voor kmo’s volgens de Europese definitie, namelijk zelfstandige bedrijven met minder dan 250 werknemers én met een jaaromzet van maximum 50 miljoen euro óf een balanstotaal van maximum 43 miljoen euro. Een bedrijf dat de laatste jaren al O&O-steun ontving, komt hier niet in aanmerking. Je weet het niet meer? Geen probleem, neem met ons contact op en we kijken het voor jou na.

Zin om deel te nemen? Schrijf je hier in

Deelname aan ons ons individueel coachingtraject staat open voor zowel bedrijven die pas beginnen werken rond duurzaam ondernemen als voor hen die er al verder in staan. 
Heb je interesse? Stuur een mail naar Ann Nachtergaele
Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met onze coaches om een offerte te bespreken:
•    Anouck Van De Meulbroecke van Slidingdoors 
•    Saartje Boutsen van Studio D

Dit initiatief maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: industrie 4.0, digitalisering en duurzaamheid. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen. Meer info op www.industriepartnerschap.be. #sterkondernemen #industriepartnerschap

Annexes :