23.11.2021 tot 24.11.2021

Exportboost: Studiereis naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - 23 & 24 november

Events door Fevia

De Verenigde Arabische Emiraten en bij uitbreiding de Golfregio, is een groeiende markt voor de Vlaamse voedingsindustrie. Bovendien begint op 1 oktober 2021 de Wereldexpo in Dubai. Fevia Vlaanderen en Flanders Investment & Trade grijpen deze opportuniteit aan om je een studiereis naar Dubai aan te bieden op 23 en 24 november 2021. Interesse? Schrijf je snel in!    

De Verenigde Arabische Emiraten en de andere landen van de Gulf Cooperation Council (Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar en Saudi-Arabië) vormen een aantrekkelijke markt voor exporteurs van voedingsproducten. De GCC-landen importeren maar liefst 85% van alle voedingsproducten. De groei wordt aangedreven door een toenemende kapitaalkrachtige bevolking en een groeiend aantal toeristen. De aanwezigheid van heel wat expats, een drukke levensstijl en meer en meer tweeverdieners doen de vraag naar verpakte voedingswaren toenemen. Omdat consumenten prijsbewuster worden, investeren grote supermarkten, hypermarkten en zelfs discounters in private label. Een groeiend gezondheidsbewustzijn en een hoge graad van welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes drijven dan weer de vraag naar gezonde en biologisch geteelde voeding. Er liggen dus veel kansen voor Vlaamse voedingsexporteurs in deze regio! 
Een opportuniteit dus om de markt ter plaatse gaan te verkennen en te bestuderen welke kansen er zijn voor jouw product!

Programma

Dinsdag 23 november

 • Voormiddag: Workshop “Opportuniteiten Vlaamse voedingsbedrijven in de VAE”
 • Lunch
 • Namiddag: individuele B2B-afspraken deelnemers   
 • Diner

Woensdag 24 november

 • Voormiddag: Retailtour – storechecks
 • Lunch
 • Namiddag; Retailtour – storechecks
 • ’s Avonds: bezoek Expo 2020 met afsluitend diner in het Belgisch paviljoen

Kost en inschrijven

Deze retail-studiereis kost € 900 (excl. btw) voor leden van FeviaNiet-leden betalen € 1.350 (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen: de organisatie van de studietrip, drie hotelovernachtingen met ontbijt in het Conrad Hotel Dubai, de maaltijden (2x lunch + 2x diner), vervoer ter plaatse in het kader van het programma (metro of bus), de workshop, de storechecks en de organisatie van de B2B-afspraken.

Niet inbegrepen in deze kostprijs:

 • Vluchten naar en van Dubai. De deelnemer regelt zelf zijn/haar vlucht naar Dubai
 • Andere maaltijden of uitgaven dan aangegeven

Gaag inschrijven via de button hieronder en dit tegen 17 september 2021 ten laatste. 

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij annulering van je inschrijving na 30.9.2021 wordt 50% van de kostprijs van de volledige studiereis gefactureerd
 • Bij annulering van je inschrijving na 30.10.2021, wordt de volledige kostprijs van de studiereis gefactureerd

SCHRIJF JE HIER IN

Opmerking:

Deze studiereis gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Het spreekt voor zich dat bij annulering van de studiereis door Fevia Vlaanderen u de eventueel al betaalde deelnamenkost terugbetaald krijgt.
Noteer dat we je na afsluiten van de inschrijvingen zullen updaten over de geldende Covid-maatregelen in Dubai. Je kan je evenwel nu al informeren via de website van Buitenlandse Zaken