3 tips om Belgische voeding op Anuga te ontdekken

03.10.2019

Germans beware: the Belgians are coming! Met onze voeding van topkwaliteit trekken we de grens over en achter de vlag van food.be veroveren onze bedrijven, met de steun van de regionale exportagentschappen FIT en Awex, vanaf zaterdag Anuga. Maar hoe vind je op de grootste voedingsbeurs van Europa onze Belgische bedrijven? Wij geven je alvast 3 tips en we onthullen je ons “secret ingredient”. 

Step 1: lokaliseer onze bedrijven online

De website food.be is dé referentiewebsite voor Belgische voedingsbedrijven en hun producten. Naast de 1.200 bedrijfpagina’s vind je daar ook een overzicht van de evenementen waaraan de bedrijven deelnemen, waaronder ook Anuga.

Op www.food.be/anuga-2019 vind je alle praktische info over de beurs en de Belgische bedrijven die dit jaar op Anuga aanwezig zullen zijn en waar ze zich bevinden op de beurs. Je kan bedrijven per productcategorie en per stand (collectief of individueel) opzoeken.

Step 2: krijg de food.be brochure in handen

Fevia brengt alle Belgische bedrijven die aan Anuga 2019 deelnemen samen in een brochure. Deze brochure is opgesteld in samenwerking met FIT en Awex en ook met het Vlaamse promotieorgaan VLAM, de organisator Kölnmesse en de deelnemende voedingsbedrijven. Met deze brochure wijst food.be alle internationale bezoekers de weg naar de stands van de Belgische bedrijven.

Deze brochure is de gids die je nodig hebt tijdens jouw bezoek! Deze wordt uitgedeeld op de collectieve standen en in de verschillende hallen. Je kan deze ook downloaden op de website van food.be door op de volgende link te klikken: Belgian food companies at Anuga 2019.

Step 3: spot de Belgische mondjes

Als overtuigde food.be ambassadeurs zullen alle Fevia-leden herkenbaar zijn aan de kleine food.be mondjes met de Belgische kleuren. Tijdens de beurs vindt je op hun stand een originele gadget terug met een blocnote en een food.be balpen evenals een folder die de kwaliteit, de diversiteit en de innovatie van Belgische voeding in de verf zet. 

We nodigen je uit om ons te volgen op @fevia_be en @food_be op Twitter en op de Facebook pagina van food.be om ons nieuws te volgen en jouw fierheid voor Belgische voeding en dranken te delen met de hashtag #WeAreFoodBe.


Our secret ingredient

Een team van jonge studenten uit Geel vertegenwoordigt ons land tijdens de Europese Ecotrophelia-wedstrijd met het product “StratiVeg”: een bladerdeeg dat een echte bron is aan vezels met 30% groenten en minder vetten bevat dan een klassiek bladerdeeg. Met hun zeer innovatief product, bewijzen onze jonge talenten dat wij ook in de toekomst buitenlandse markten kunnen veroveren met onze innovatieve voedingsproducten. We duimen dat ze de Europese prijs binnenhalen!

Herbeleef de sfeer van de Anuga beurs met het fotoalbum en de video van de editie van 2017