Actie “Fair Play Restaurant”

Chris Moris
16.05.2017

Op initiatief van de Belgian Restaurants Association (B.R.A) en met de steun van The Mastercooks of Belgium, is afgelopen vrijdag het project “Fair Play Restaurant” boven de doopvont gehouden. De grote bedrijfsorganisaties, zowel de interprofessionele als sectorale, steunen de actie “Fair Play Restaurant”.   

Waarover gaat deze actie?

Restaurants met het label fair play hebben de “geregistreerde kassa met fiscale data module” (soms ook “black box” genoemd) geactiveerd en overhandigen hun klanten een geldig BTW kasticket zoals bepaald door de wet. Restaurateurs en traiteurs die hun geregistreerde kassasysteem met fiscale module geactiveerd hebben, kunnen het label “Fair Play Restaurant” krijgen .  Zij worden gevraagd om hun certificatieaanvraag online te formuleren op de website van de Belgian Restaurants Association. Zo kan het restaurant de klant informeren en het label “Fair Play Restaurant” tonen met behulp van visuele media in de zaak, op de eigen website en op alle websites waar het restaurant vermeld wordt.

B.R.A richt zich tot alle Belgische ondernemingen in de Horeca die kassaplichtig zijn om zich kenbaar te maken in de “Fair Play Restaurant” lijst. 

Particuliere en professionele consumenten kunnen op de site http://www.belgianrestaurantsassociation.be/nl/fair-play-restaurants alle gelabeliseerde ondernemingen terugvinden.