Cyberveiligheid: werk eraan voor het te laat is!

01.03.2017

Cyberfraude is helaas een realiteit die geen enkel voedingsbedrijf nog kan negeren. Ook FEVIA mocht dit onlangs ondervinden toen het bijna het slachtoffer werd van een poging tot cyberfraude. Een nieuwe toolkit en handige gids van de Cyber Security Coalition helpt u om uw bedrijf beter te beschermen tegen cyberveiligheidsincidenten.

Praktische toolkit

De beste manier om uw bedrijf of organisatie te beschermen tegen
cyberaanvallen, is door uw medewerkers alert te maken. De Cyber Security Coalition, een vzw opgericht door het VBO samen met partners uit de private, de academische en de publieke sector, stelden daarom een gratis kant en-klaar pakket samen waarmee KMO’s en andere organisaties medewerkers op een eenvoudige manier kunnen sensibiliseren.

In dit toolkit vindt u PowerPoint presentaties, posters, en voorbeeld e-mails rond drie thema’s:
1.    Hoe paswoorden sterker te maken
2.    Hoe de zogenaamde “phishing” e-mails te herkennen
3.    Hoe uzelf te beschermen tegen de zogenaamde “social engineering”

Klik hier om de toolkit te ontdekken.

Wees voorbereid

Vorig jaar lanceerde de Cyber Security Coalition ook een handige brochure ‘Cyberveiligheid – Gids voor incidentbeheer’. Met deze gids wil de Coalition zowel kleine als grote bedrijven laten inzien hoe belangrijk het is om het beheer van cyberveiligheidsincidenten vooraf te plannen.

Het beheer van cyberveiligheidsincidenten is geen lineair proces maar een cyclus die bestaat uit een voorbereidingsfase, een incidentdetectiefase en een fase van incidentinperking, risicobeperking en herstel. De laatste fase is er een van lessen trekken uit het incident om het proces te verbeteren en zich voor te bereiden op toekomstige incidenten. Tijdens deze cyclus is communicatie met zowel interne als externe belanghebbenden uiterst belangrijk.

Klik hier om de brochure ‘Cyberveiligheid – Gids voor incidentbeheer’ te downloaden op de website van het VBO