Deze week in de media

30.11.2020

Wekelijks vatten we voor jou samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Belgische voedingsindustrie mikt op economisch herstel ondanks omzetverlies van 4 miljard euro

De voedingsindustrie heeft het potentieel om bij te dragen aan een economische relance, maar met minder investeringen in het vooruitzicht en 4000 jobs mogelijk op de helling, dreigt dat potentieel ons te ontglippen. Fevia roept op om samen werk te maken van het #ReverseTheCurve plan.

De Tijd | Belgische voedingsbedrijven verliezen 4 miljard aan corona | 30 november

L'Echo | La crise du Covid touche trois entreprises alimentaires sur quatre | 30 november

RTBF | La réouverture des commerces "non-essentiels", une bonne nouvelle pour le secteur alimentaire, qui souffre aussi | 1 december

Tendances | Perte de chiffre d'affaires de 4 milliards d'euros pour l'industrie alimentaire belge | 1 december

Het Laatste Nieuws | Belgische voedingssector vreest omzetverlies van bijna vier miljard euro | 1 december

Het Nieuwsblad | Belgische voedingssector vreest omzetverlies van bijna vier miljard euro | 1 december

Waalse voedingsindustrie wordt steeds groener

Het energieverbruik is een van de prioritaire aandachtspunten van voedingsbedrijven. De grootste energieverbruikers uit de voedingsindustrie sloten sectorakkoorden met Wallonië af, waarin ze zich vrijwillig engageerden voor een doeltreffender energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Eind 2019 hebben 68 kleine, middelgrote en grote voedingsbedrijven zich aangesloten bij het initiatief. Samen vertegenwoordigen zij 80% van het energieverbruik van de sector.

FoodProcess | Waalse voedingsindustrie wordt steeds groener | 30 november

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.