Deze week in de media

29.05.2018

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

E-nummers

Le Soir | Un colorant alimentaire banni en France mais pas chez nous | vrijdag 25 mei

De Franse voedingindustrie haalt eind dit jaar de kleurstof titaniumdioxide van de markt. Titaniumdioxide wordt in de voedingsindustrie gebruikt als witmaker in bepaalde voedingsproducten, bijvoorbeeld als onderlaag voor de kleurlaag van snoep en in kauwgom. De kleurstof staat ook bekend als het E-nummer E171. Een evaluatie van EFSA (Europese Autoriteit van Voedselveiligheid) in 2016 bevestigde haar status als veilig additief voor gebruik in voedingsproducten. Enkele recente Franse studies linken de nano-deeltjes aan verschillende gezondheidsrisico's. Fevia laat weten dat de nano-toepassing van titaniumdioxide niet aan de orde is in de Belgische voedingsindustrie.

Food At Work Days

Het Laatste Nieuws | VABI wint Buzz Award | zaterdag 26 mei

De lokale editie van Het Laatste Nieuws zet de leerlingen van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in de kijker, die namen deel aan de Food At Work Student Awards. Ze ontwikkelden 'Kaffie Smear', een boterhampasta met koffiesmaak. Als extra opdracht moesten ze een leuk promofilmpje voor hun product maken. Het team haalde de meeste Facebooklikes en ging met de Buzz Award naar huis.

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.