Deze week in de media

21.08.2018

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Convenant Evenwichtige Voeding

VRT | Minder suiker, meer vezels: onze voeding is (een beetje) gezonder dan 5 jaar geleden | 20 augustus

RTBF | Journaal van 13u - vanaf 01:00 | 20 augustus

RTL | RTL info 13H - vanaf 22:52 | 20 augustus

VTM | Er zit minder suiker en vet in ons eten | 20 augustus

Kanaal Z | Voedingsindustrie neemt bocht naar gezonder aanbod | 20 augustus

Het Laatste Nieuws | Na het zout, nu de suikers en vetten: onze voeding weer iets gezonder | 20 augustus

La Libre | Offre alimentaire sur le marché belge: voici le bilan des cinq dernières années | 20 augustus

Le Soir | L’alimentation équilibrée, une affaire d’éducation | 21 augustus

De Standaard | Minder suiker maakt ons nog niet gezond | 21 augustus

L'Echo | Le Belge mange plus sainement | 21 augustus

Bx1 | Le Belge mange des aliments de plus en plus sains | 20 augustus

De Morgen | Minder suiker en vet in onze voeding dan vijf jaar geleden | 20 augustus

Met het Convenant Evenwichtige Voeding verlaagde de voedingssector de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten en voegde ze meer vezels toe. De sector wil samen met de overheid verdergaan op de ingeslagen weg. Ontdek welke producten werden aangepast op www.convenantevenwichtigevoeding.be.

Alternatieve eiwitbronnen

De Morgen | Straks kweken Vlaamse labo's misschien wel uw biefstuk | 18 augustus

Knack | Muyters wil weten of kweekvlees een toekomst heeft in Vlaanderen | 18 augustus

Vlaams minister van innovatie Philippe Muyters start een onderzoek of alternatieve eiwitbronnen in Vlaanderen ontwikkeld en geproduceerd kunnen worden. Fevia juicht het initiatief toe: met deze technologie komen we niet alleen de wensen tegemoet van de consument die vlees van topkwaliteit wil, maar ook diegenen die op zoek zijn naar een volwaardig alternatief.

Economisch Jaarverslag van de Waalse voedingsindustrie

La Meuse | Waalse voedingsbedrijven zoeken geschikte werknemers | 19 augustus

Met een toename in de investeringen, export en tewerkstelling was 2017 een topjaar voor de Waalse voedingsindustrie. Toch blijft de sector kampen met een tekort aan de juiste werknemers.

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.