Deze week in de media

23.09.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Employer Branding

In een interview met Randstad benadrukt Fevia's CEO Bart Buysse dat de sector met haar employer brand ‘Food At Work’ met succes de troeven van de sector als werkgever in de verf zet. De sector investeert nu al volop in de competenties die voedingsbedrijven in de jobs van morgen zullen nodig hebben. Uit de jaarlijkse Randstad Employer Brand Research blijkt dat de voedingssector de negende plaats bekleedt in de rangschikking van meest aantrekkelijke sectoren. 

Randstad.be | “Employer branding: de voedingssector is niet alleen aantrekkelijk voor foodies” | 17 september

Voedingstrends

Fevia's CEO Bart Buysse overloopt in een interview met "Terroir et Gastronomie" (bijlage bij La Libre Belgique) de nieuwste voedingstrends.  

Planet-lifestyle.be | Une alimentation plus circulaire et plus verte | 17 september 

Economische cijfers voedingsindustrie

Hendrik Vandamme, voorzitter van het Agemeen Boerensyndicaat, verwijst naar het economisch rapport van het Departement Landbouw en Visserij en dat van Fevia om te wijzen op het belang van landbouw. 

VILT | Vlaamse landbouw is beducht voor nieuwe ruimteclaims | 19 september

Convenant Evenwichtige Voeding

De Belgische Cardiologische Liga wil de suikerconsumptie halveren. Cardioloog Luc Missault wijst op het belang van afspraken tussen industrie en overheid. Jan Eyckmans van de FOD Volksgezondheid verwijst naar het Convenant Evenwichtige Voeding dat Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) reeds heeft afgesloten met Fevia en Comeos om de calorieinname via suiker en vetten met 5% te doen dalen. 

Gazet Van Antwerpen | CARDIOLOOG: “Overheid moet dit indijken” | 24 september

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.