Deze week in de media

14.10.2019

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Voedselveiligheid

In een artikel van De Standaard over een vleesverwekend bedrijf herhaalt Fevia dat voedselveiligheid boven alles gaat, en dat inspanningen om minder te ver­pakken of verser voedsel te verkopen soms worden afgeremd door die primordiale ­focus op veiligheid.

De Standaard | Niemand kan listeria helemaal vermijden | 12 oktober

Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn

Deze week start een proefproject in basisschool Schepperinstituut in Mechelen, waarbij jongeren worden aangemoedigd om meer te bewegen en evenwichtiger te eten. Het proefproject wordt ondersteund door de stad Mechelen en het Fevia Fonds voor Voeding en Welzijn.

Het Laatste Nieuws | Scholieren testen Mobiele fit-o-meter uit | 15 oktober

Handelsconflict tussen VS en EU heeft gevolgen voor Belgische voedingsindustrie

Naar aanleiding van een handelsconflict tussen vliegtuigbouwers Airbus en Boeing geeft de WTO aan de VS de toestemming om importheffingen te leggen op een reeks Europese producten. Die sancties kunnen ook de Belgische voedingsindustrie treffen, in het bijzonder de zuivelindustrie. Fevia herhaalt dat de voedingsindustrie een exportsector is en roept op om een verdere escalatie van het handelsconflict tussen de VS en Europa te vermijden.

Moustique | Made in Belgium | 9 oktober

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.