Doe mee aan de lenteschoonmaak in Vlaanderen

21.02.2017

Tijdens de maanden maart en april houdt Vlaanderen opnieuw lenteschoonmaak. In tal van gemeenten en steden worden er opruimacties georganiseerd. Doe ook mee met je bedrijf!

Naar goede gewoonte steken de komende weken vele duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad te verfraaien. Bijna alle gemeenten en steden in Vlaanderen organiseren een grote lenteschoonmaak. Je kan ook meedoen met jouw bedrijf!

Alle nodige informatie kan je terugvinden op de websites van je gemeente of intercommunale. Een (niet exhaustieve) lijst van de gemeenten die een actie voeren kan je terugvinden op indevuilbak.be. Je kan een ploeg van medewerkers inschrijven, je medewerkers sensibiliseren en informeren over de actie en/of via je informatiekanalen de acties in je buurt vermelden. Gewoonlijk steunen de gemeenten de vrijwillers met opruimmaterialen.

Het is belangrijk dat de bedrijfswereld zich engageert in de strijd tegen zwerfvuil. Voor de voedingsindustrie is het noodzakelijk om te tonen dat de bedrijven ook hun steentje willen bijdragen en naast de financiering van het grote actieplan tegen zwerfvuil ook de handen uit de mouwen steken.

De FEVIA ploeg toont het goede voorbeeld door deel te nemen aan de zwerfvuilactie van de stad Gent op 19 maart.