Ferrero groeit en zoekt technisch talent

20.04.2021

Voedingsfabrieken evolueren meer en meer naar hightech omgevingen. Die evolutie daagt onze ondernemers uit om talenten aan te trekken die kunnen werken in hoogtechnologische omgevingen. En zo ook bij Ferrero, de grootste werkgever uit de provincie Luxemburg. Daar zijn ze op zoek naar technici voor haar fabriek in Aarlen. Zeg nu zelf: wat is er beter dan werken in een hoogtechnologische chocoladefabriek?

Productie in Aarlen neemt toe

De voorbije jaren investeerde de zoetwarengigant Ferrero in de uitbreiding en modernisering van haar productiesite in België. Meer bepaald in Aarlen, waar sinds 1989 de 4de grootste fabriek van het bedrijf staat. De fabriek in Aarlen is trouwens de enige die de beroemde Kinder Surprise T100 en Schoko-Bons produceert. “De uitbreiding van de fabriek leidde ook tot een sterke stijging van de productie, met 7% in de laatste drie jaar”, aldus fabrieksdirecteur Ilario Bulgheroni. En om de productielijnen onder de best mogelijke omstandigheden te laten verlopen, is gekwalificeerd personeel nodig.

Aarlen zoekt monteurs en elektriciens

Nieuwe lijnen kan je alleen maar ontwikkelen en onderhouden met de expertise van het personeel. De geplande investeringen bevatten nieuwe technologieën, die een grote vakbekwaamheid vereisen. In de fabriek in Aarlen zijn momenteel 900 food heroes aan de slag, maar is steeds op zoek naar talenten met een technisch profiel. De meest gezochte profielen zijn vooral monteurs en elektriciens. Je kan er levenslang leren, want fabrieken en haar processen zijn continu in ontwikkeling.

Heeft jouw voedingsbedrijf ook iets te delen?
Bekijk hier wat Fevia met haar 4 content formats voor jou kan betekenen