Food Forward Talks: herbeluister inspirerende sessies rond de voeding van de toekomst

12.05.2023

Tijdens het Food Forward Event van 26 april, organiseerden we in samenwerking met Flanders’ FOOD, Wagralim en Alimento 7 "Food Forward Talks". Herbeluister hieronder deze inspirerende voordachten in de stijl van de bekende TED talks rond de voeding van de toekomst, met een knipoog naar de 4 pijlers van de duurzaamheidsroadmap van de Belgische voedingsindustrie. 

Of het nu gaat over recepten in een magazine, een kookwedstrijd op televisie of een influencer op sociale media met een keukentip, mediaberichten over voeding lijken wel alomtegenwoordig. Maar hoe bepalen mensen in deze jungle van voedingsberichten aan dewelke ze aandacht willen geven en aan dewelke niet? 

Isabelle Cuykx, PhD onderzoeker U Antwerpen

Dichotomie entre réalité de terrain et idéal, comment aborder sa transition industrielle tout en conservant ses principes ?

De l'idée à l'automatisation. Comment l'entreprise Ecopoon a t'elle réussi le pari de passer de l'idée à l'industrialisation de son concept? Quel rôle a joué leur partenaire, Desimone, chargé de l'automatisation des process? 

Vanderheyden Maxime, administrateur délégué, Ecopoon & Soyez Axel, administrateur délégué, Desimone

Dare to reinvent!

Een getuigenis van Maybritt & Ruslan, de twee founders van Davai Dumplings, én van de What’s Cooking? CEO Piet Sanders, geven weer wat de redenen zijn om als kleine en grote speler samen in zee te gaan, kennis te delen en groei na te streven.       

Piet Sanders, CEO What’s Cooking Group & Maybritt Devriese, Co-founder Davai Dumplings

Brûler les manuels de communication pour sauver la planète ? 

La nécessaire transformation vers une économie durable demande de réinventer nos modes de production et de consommation, elle demande également de revoir en profondeur notre manière de communiquer vers les consommateurs.

Nicolas Lambert, Auteur de 'Le marketing peut-il sauver le monde'  

Eco-productie: Op naar slimmer water- en energieverbruik in de voedingsfabriek!”

Vlaamse voedingsbedrijven kampen met vragen: Wat als er plots geen water meer uit de kraan komt? Wat als de energiefactuur niet betaalbaar is? Daarom zetten bedrijven volop in op innovatie rond eco-productie.

Eline Stuyven & Arne Huyst, Innovatie managers bij Flanders’ FOOD

Réconciliez humain et performance via les labs d'innovation

Les entreprises du secteur alimentaire sont soumises à de nombreuses exigences de performance et de sécurité alimentaire. La faisabilité du travail est aussi très important pour garder les travailleurs motivés et pour diminuer l’absentéisme.

Damien Jacques, Directeur de production à la Brasserie Lupulus

L’initiative Youpea : Une filière locale du champ à l’assiette

Comment l'innovation Youpea, crée de la valeur pour le consommateur et la filière agricole dans son entierté sur le marché belge ?

Eric Bosly, CEO Cosucra et Aurélie Maldague, Business Development Manager Youpea