Food Security: jouw partner in crisismanagement

03.07.2024

Vertrouwen op een stoffig crisisplan is geen crisismanagement. Alle verantwoordelijkheid bij één persoon leggen evenmin. Food Security gelooft sterk in een crisismanagementcultuur: jouw crisismanagementteam wordt getraind met opleidingen, testen en regelmatige revisies van het crisisplan.

“Een crisis? Bij ons? Nog nooit gebeurd.” “Dat is de verantwoordelijkheid van onze kwaliteitsmedewerkers.” “We hebben een crisisplan, is dat niet voldoende?” Die reacties schieten nu waarschijnlijk al door jouw hoofd. Begrijpelijk, maar ze brengen jouw bedrijf in een kwetsbare positie. Zoals we al weten, kan een crisis op elk moment toeslaan, met ingrijpende gevolgen voor jullie financiën, reputatie, het welzijn van jullie medewerkers …

  Wees de crisis voor met Food Security

  Food Security wil Belgische voedingsbedrijven wapenen tegen crisissituaties door een crisismanagementcultuur te creëren via procedures, opleidingen en bijstand.

  Hoe kan Food Security jullie helpen?

  1. Kostenbesparing: Voorbereid zijn op een crisis levert enorme besparingen op, zowel financieel als reputationeel. Vergeet niet: als jullie concurrent doeltreffend reageert in een crisissituatie, heeft die al een concurrentievoordeel. 
  2. Ontzorging op elk niveau: Het aanbod van Food Security omvat alles wat nodig is om crisisbestendig te zijn, van tools en procedures tot opleidingen en advies tijdens een crisis. Het beantwoordt aan de criteria om de nodige certificaten (BRC, IFS) te behalen.
  3. Samen sterker: Food Security is opgericht door en voor voedingsbedrijven. Door de nauwe samenwerking met hun leden maken ze de volledige sector veerkrachtiger.

  Bedrijven die lid zijn bij Food Security kunnen bovendien genieten van kortingen op hun recallverzekering bij bepaalde maatschappijen, een blijk van vertrouwen in onze diensten.