Fotoverslag FEVIA KMO-netwerkevent

26.10.2017

Met 80 KMO-bedrijfsleiders bezocht FEVIA op 19 oktober 2017 het nieuwe distributiecentrum van Colruyt te Ollignies. 

De voedingsindustrie is een échte KMO-sector: 99% van de bedrijven stelt minder dan 250 werknemers tewerk. Om de banden tussen al deze KMO-bedrijven aan te halen organiseert FEVIA elk jaar minstens één netwerkevent speciaal voor de KMO’s. Deze keer bezochten we het distributiecentrum van Colruyt te Ollignies.

Ontdek alle foto’s van het event: klik hier

De avond begon met een duo presentatie van Flanders’ FOOD en Wagralim, de innovatiepolen van de voedingsindustrie in Vlaanderen en Wallonië. Inge Arents en François Heroufosse legden uit wat de (KMO) fabriek van de toekomst is en hoe zij kunnen helpen om KMO’s future proof te maken.

Colruyt gaf aan de deelnemers een gesmaakte presentatie van hoe zij zich voorbereiden op de digitale toekomst en de noden van de “digitale consument”. De Colruyt presentaties over “smart with food” en “Collect&Go” gaven de deelnemers stof tot nadenken.

Na het academisch gedeelte volgde een rondleiding in het spiksplinternieuwe distributiecentrum van Colruyt. Het was vooral indrukwekkend om te zien hoe in een hypermodern distributiecentrum de mens nog steeds een centrale plaats inneemt. In het distributiecentrum te Ollignies werken zo maar eventjes 500 mensen.

De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkreceptie, aangeboden door Colruyt. Wij hopen alvast dat wij u volgend jaar (terug) mogen verwelkomen op het 3de FEVIA KMO-netwerkevent!