Galler maakt chocolade duurzamer

02.03.2021

In 2019 kwam Salvatore Iannello aan het roer van chocoladebedrijf Galler. Salvatore en het hele team streven naar een duurzame en rechtvaardige wereld en vertalen dat ook naar engagementen binnen het bedrijf: van chocolade die gemaakt is met 100% fairtrade cacaobonen tot autonomie bij de werknemers. Bij Galler bouwen ze aan een mooiere wereld waar mens, milieu en maatschappij centraal staan. Dat de CEO is uitgeroepen tot CSR Professional of The Year, is dan ook volledig terecht!

Chocolade met meer vezels

De coronacrisis trof ook chocoladeproducent Galler. Sommige chocoladeboetiekjes moesten noodgedwongen sluiten, met alle gevolgen van dien. Normaal gezien zijn Pasen en de eindejaarsfeesten de twee grootste hoogtijperiodes binnen de chocoladewereld. “De verkoop aan boetiekjes zijn normaal goed voor 35% van onze omzet”, vertelt CEO Salvatore Iannello.

Toch blijft Galler niet bij de pakken zitten en lanceert ze in april haar nieuwste productinnovatie. ‘Rawete’ is een chocolade die minder zoet is dan gebruikelijk en meer vezels bevat. “We blijven werken aan een evenwichtige voeding”, verduidelijkt de CEO.

Duurzame groei staat centraal

Alles begint met respect voor mens en milieu bij Galler. De typische piramide-organisatiestructuur maakt plaats voor een besluitvorming in cirkelvorm. “Elk team neemt in overleg beslissingen op zijn niveau. Dat geeft ons personeel meer autonomie”, aldus Salvatore. Om zo’n overleg vlot te laten verlopen, kregen de 170 werknemers een opleiding over Galler’s autonome bestuurswijze en hoe je effectief en positief communiceert.

Verder vertelt de CEO trots dat de chocolade van Galler 100% fairtrade is: “Door onze bijdrage steeg in België het aandeel van fairtrade cacaobonen met 30%. Tot slot is het ons doel om de komende 5 jaar de milieuvoetafdruk van Galler met 25% te verminderen”.

© Elodie Timmermans© Elodie Timmermans