Small country, great food stories !

01.10.2020

Als stem van de Belgische voedingsindustrie spreken we bij Fevia vaak over de duurzame groei van onze sector. Bijvoorbeeld wanneer we initiatieven voor de gehele sector lanceren. Maar achter die vele engagementen zitten de verhalen en initiatieven van honderden bedrijven en van duizenden gepassioneerde #foodheroes. Zij werken dagelijks aan innovatieve producten, duurzame oplossingen, nieuwe jobs, exportsuccessen of investeringen in de toekomst. Hun verhalen ontdek je binnenkort in 3 gloednieuwe reeksen op de websites van Fevia en van ons promotiemerk food.be.  

Wist je dat gevogelteproducent Volys vanuit Lendelede kalkoenspek introduceerde op de Belgische markt? Of dat Poco Loco in Roeselare investeert in een energiezuinige fabriek voor de wraps rond jouw tex-mex lunch? Of dat brouwerij Leopold 7 een ingenieus plan uitdokterde om samen met een lokale bakker voedselverlies te verminderen?

De Belgische voedingsindustrie is een vat vol boeiende verhalen! Als federatie zijn we verdomd fier op wat wij de lekkerste sector noemen en we laten je maar wat graag mee proeven van de boeiende verhalen. Op het menu staan 3 nieuwe content formats waarvan je zult watertanden.:

  1. Met de food.be snacks schotelen we je bite-size nieuwtjes van onze bedrijven voor. Ontdek ze nu op onze website
  2. Met de food.be voices ontdek je onze bedrijven door de ogen van hun food heroes. Ontdek hier het verhaal van Volys
  3. Met Best of Belgium tonen we hoe onze bedrijven de wereld veroveren (binnenkort te ontdekken op www.food.be)

Een blik achter de schermen

Doe even je keukenkast of je koelkast open en je zal het dadelijk merken: zowat iedereen onder ons heeft een pak producten in huis die door één van onze honderden Belgische producenten werden gemaakt. Achter elk van die producten schuilen boeiende verhalen die vaak beginnen in een voedingsfabriek. De protagonisten: liefst 95.000 buitengewone helden. Wij noemen ze Food Heroes.

Alleen, je ziet hen niet aan het werk wanneer je geniet van je ontbijt of wanneer je ’s avonds samen aan tafel gaat. Een voedingsfabriek kom je nu éénmaal niet zomaar binnen. Voedselveiligheid weet u wel! En eigenlijk is dat jammer, want wat er zich binnen onze fabrieken afspeelt is buitengewoon boeiend. De basis is eigenlijk exact wat jij in jouw keuken doet. Maar dan op grotere schaal… en wellicht een stukje efficiënter.

Met onze nieuwe content formats openen we dus de deuren van onze fabrieken voor jou, virtueel althans. Zo krijg je, geheel coronaproof, een blik achter de schermen. We laten je zien wie de helden zijn, die de kwaliteit van onze voeding bewaken, het productieproces steeds duurzamer maken, innovaties ontwikkelen en de wereld veroveren vanuit ons kleine landje.

Wil je als lid van Fevia ook jouw verhaal in de kijker zetten?
Ontdek hier alles over de nieuwe formats