Voor het nieuwe jaar schenken Fevia Vlaanderen en Denercon jouw bedrijf… minder energie!

23.01.2024

Eind vorig jaar keurde de Vlaamse Regering de sectorfederatie-overeenkomst (SFO) van Fevia Vlaanderen goed. Slechts 20 bedrijven per jaar kunnen de komende 4 jaren gratis beroep doen op het energieadviesbureau Denercon om energiebesparende maatregelen te detecteren en te implementeren. Niet alleen energie maar ook euro’s besparen dus. Aarzel niet en schrijf je meteen in voor één van onze webinars op 9 of 22 februari. 

Fevia Vlaanderen zal ook de komende 4 jaar haar leden helpen bij het verbeteren van hun energie-efficiëntie. Eind vorig jaar kregen we namelijk een vervroegd nieuwjaarsgeschenk: het goedgekeurde dossier voor een sectorfederatie-overeenkomst (SFO) door de Vlaamse regering. Dit betekent dat Vlaamse voedingsbedrijven de komende 4 jaar een beroep kunnen doen op het energieadviesbureau Denercon. Dat zal hen ondersteunen bij het detecteren en implementeren van energiebesparende maatregelen. Op deze manier krijgt het succesvolle EFES-project een verlengstuk. In het kader hierrond organiseren Fevia Vlaanderen en Denercon op 9 en 22 februari webinars om het project toe te lichten.

Schrijf je nu in voor een van onze webinars:
Schrijf je hier in voor het webinar van vrijdag 9 februari van 11u tot 12u.
Schrijf je hier in voor het webinar van donderdag 22 februari van 11u tot 12u.

Wat houdt een SFO in?

Een SFO of sectorfederatie-overeenkomst is de opvolger van de mini-EBO. Het doel is om kmo’s te ontzorgen en te helpen bij het implementeren van energiebesparende maatregelen. Daarvoor kunnen ze gratis een beroep doen op het energieadviesbureau Denercon. En dit van 1 januari 2024 tot 31 december 2027. 

Wie kan beroep doen op de SFO?

Alle bedrijven met een energieverbruik dat lager ligt dan 0,1 PJ finaal. Met andere woorden, alle bedrijven die niet tot de doelgroep van de Energiebeleidsovereenkomst (EBO) horen.

Wat kan Denercon voor jou betekenen? 

Ook bedrijven die niet tot de doelgroep van de EBO behoren hebben bepaalde energieverplichtingen. Meer info vind je in dit artikel. In eerste instantie zal Denercon helpen bij het implementeren van rendabele (en dus verplicht uit te voeren) maatregelen die uit een energie-audit komen. De bedoeling is echter om ook verder te gaan en ook niet-verplichte maatregelen te implementeren. Voor de kleinere kmo’s die geen wettelijke energieverplichtingen hebben, zal tijdens een plaatsbezoek een doorlichting gebeuren op basis van zogenaamde no-regret-maatregelen. Dat zijn maatregelen die per definitie rendabel zijn.

Denercon staat echter niet in voor het uitvoeren van energie-audits of het opstellen van energiebalansen voor bedrijven die daar wettelijk toe verplicht zijn.

Inschrijven voor een van de webinars

  • Klik hier om je in te schrijven voor het webinar van vrijdag 9 februari van 11u tot 12u.
  • Klik hier om je in te schrijven voor het webinar van donderdag 22 februari van 11u tot 12u.

 

In samenwerking met