Belgische voedingsindustrie zoekt nieuwe medewerkers met Food At Work Days

24.04.2018

Brussel, 17 april 2018 –  Belgische voedingsbedrijven hebben elk dag duizenden vacatures openstaan. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en sectorfonds Alimento lanceren daarom de Food At Work Days: een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie. Het hoogtepunt is de uitreiking van de vernieuwde Food At Work Student Awards op 25 april waarvoor we u graag uitnodigen.

Dagelijks 1500 vacatures

Maar liefst 90.000 werknemers tellen de Belgische voedingsbedrijven en elke werkdag zoeken ze 36 nieuwe mensen. VDAB, Forem en Actiris vermelden dagelijks gemiddeld 1500 vacatures bij voedingsbedrijven op hun website, waarvan steeds meer voor technisch geschoolde medewerkers.

Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen, ziet hiervoor twee redenen: “Export is en blijft de motor van onze groei en zorgt ervoor dat Belgische voedingsbedrijven investeren in eigen land. Met die investeringen gaan natuurlijk ook jobs gepaard. Daarnaast zorgt de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering ervoor dat onze bedrijven steeds meer op zoek zijn naar technisch geschoolde profielen.”

Studenten ontmoeten CEO’s

Om die vacatures in te vullen lanceert de sector dit voorjaar de “Food At Work Days”. Jongeren en werkzoekenden kunnen daarbij op verschillende events en initiatieven ontdekken welke kansen de voedingsindustrie hun carrière te bieden heeft. De voedingsindustrie werkt daarvoor nauw samen met partners uit het onderwijs en met de VDAB. Op het programma staan onder andere een waaier aan bedrijfsbezoeken en ontmoetingen tussen studenten en CEO’s.

Ontdek het volledig programma van de Food At Work Days hier

“We merken dat veel jongeren en werkzoekenden vandaag te weinig beseffen welke troeven de voedingsindustrie hun loopbaan kan bieden: stabiel werk in een technologische en innovatieve sector, dicht bij huis, veel opleidingen voor starters en natuurlijk: kunnen meewerken aan topproducten om fier op te zijn,” aldus Henk Dejonckheere, algemeen directeur van Alimento Group. “In de huidige ‘war for talent’ willen we met de employer brand Food At Work onze sector als topwerkgever op de kaart zetten.”

Ontdek op 25 april de voeding van de toekomst

Het hoogtepunt van de Food At Work Days is de uitreiking van de Food At Work Student Awards op 25 april in Kasteel Terblock in Overijse.

Voor het 10de jaar op rij daagt de voedingsindustrie studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs uit om de voeding van de toekomst vorm te geven. Die innovatiewedstrijden krijgen dit jaar een nieuwe naam, gelinkt aan Food At Work:

  1. De Food At Work Ecotrophelia Awards voor studenten van het hoger onderwijs
  2. De Food At Work Awards Vlaanderen voor leerlingen van het Nederlandstalig secundair onderwijs
  3. De Food At Work Awards Wallonie voor leerlingen van het Franstalig secundair onderwijs

Dit jaar introduceert de sector ook een nieuwe wedstrijd: de Food At Work Techno Awards voor leerlingen uit het technisch onderwijs. Met deze wedstrijden dagen voedingsbedrijven studenten uit om een technische oplossing in het productieproces uit te denken. Op maandag 7 mei gaat minister Hilde Crevits in gesprek met deelnemers aan de Techno Awards tijdens een rondetafelgesprek bij Greenyard Frozen.

We nodigen u graag uit voor de uitreiking van de Food At Work Student Awards op 25 april in kasteel Terblock in Overijse.

Tijdens het event kan u de winnaars en hun producten en projecten ontdekkenen de jongerenteams interviewen.

Inschrijven kan hier