Fevia en BABM tevreden met bijsturing van verbod op kortingen

30.03.2020

Het verbod op kortingen en promoties, dat de regering kort na het uitbreken van de coronacrisis instelde om hamsteren tegen te gaan, wordt sterk bijgestuurd. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en BABM, de vereniging van merkartikelfabrikanten in food en non-food, verwelkomen de aankondiging van minister van economie en consumentenzaken Nathalie Muylle en benadrukken tevreden te zijn dat er nu eindelijk duidelijkheid komt.

Deze bijsturing van het tijdelijke verbod zorgt ervoor dat lopende promoties en afspraken over promotieacties die voedingsbedrijven en retailers voor de inwerkingtreding van het verbod maakten, nu gewoon verder kunnen worden toegepast. Fevia en BABM hebben hierop van bij de invoering van het verbod aangedrongen. Het verbod gaf immers aanleiding tot heel wat verwarring en onzekerheid op het terrein en dreigde de continuïteit van de bevoorrading van de winkels te belemmeren. Fevia en BABM zijn dan ook tevreden dat dit nu politiek wordt bevestigd en gecommuniceerd.

Voor Fevia en BABM is het nu vooral belangrijk om de bevoorrading te blijven garanderen en tegelijk mogelijke onrust rond de prijzen van producten in de winkels weg te nemen, ook voor de komende periode.