Belgisch water in een duurzaam jasje

15.07.2019

Valvert lanceert haar nieuwe fles die volledig gemaakt is van gerecycleerd PET (rPET), en nog altijd 100% recycleerbaar is. Valvert wordt zo het eerste Belgische merk van natuurlijk mineraalwater met dit initiatief.

Op 10 juli 2019 lanceerde het Belgische merk Valvert haar fles gemaakt van 100% gerecycleerde PET (rPET). Ze wordt hiermee het eerste Belgische merk van natuurlijk mineraalwater dat de 100% rPET flessen op de Belgische en Luxemburgse markt verkoopt. Niet enkel de 100% rPET-fles van 150cl wordt op de markt gebracht, maar ook een 50% rPET-fles van 50cl. Het doel is om tegen het eind van 2019 de 50cl fles ook volledig van rPET te maken.

Deze innovatie onderstreept het engagement van Nestlé om tegen 2025 minstens 35% rPET te gebruiken in de productie van al haar flessen wereldwijd, en minstens 50% in België. Deze fles is een nieuwe stap naar meer duurzaamheid voor het merk Valvert.

Valvert gebruikt alleen oude flessen om de nieuwe fles te maken, zonder dat er nieuw of 'virgin' PET moet geproduceerd worden. De flessen worden geproduceerd in Etalle, waar de bottelarij en de natuurlijke mineraalwaterbron van Valvert gevestigd zijn.