Gerecycleerd en trendy buitenmeubilair en 100% gerecycleerde PET-bekers op Tomorrowland

27.05.2019

AB InBev pakte afgelopen jaar opnieuw uit met een proefproject rond recyclage: gebruikte PET-bekers leveren de grondstof op voor nieuwe bekers uit 100% gerecycleerde PET. Dit initiatief had als doel festivalkampeerders verder te sensibiliseren over openbare netheid en streeft ernaar om minder plastic op het festival in omloop te brengen.

Voor Tomorrowland’s editie in 2018, haalde AB InBev één van de grootste mobiele 3D-printers naar het campingterrein om er met gerecycleerde PET trendy buitenmeubilair voor op de camping te printen. In het kader van dit pilootproject werden er ook gebruikte PET-bekers 100% gerecycleerd tot nieuwe rPET bekers, weliswaar beperkt in aantal, wat een primeur is op festivals.

Doel: de festivalgangers bewustmaken van de afvalproblematiek en hen aansporen om hun afval niet op de grond te gooien, maar te recycleren. Minder plastic in omloop brengen, enerzijds, en een gesloten circulair systeem, anderzijds, zijn daarbij een belangrijke en noodzakelijke aanvulling. AB InBev zette ook in op een verbetering van de netheid van de terreinen in samenwerking met Mooimakers.