Flandre: 4 thèmes concrets lors du Forum pertes alimentaires

08.01.2018
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Le 16 novembre 2017, les autorités flamands et les partenaires de la chaîne alimentaire ont organisé le deuxième Forum sur les pertes alimentaires. L'un des thémes discutés par les participants était les pertes dans la chaine de production du pain.

De Ketenroadmap Voedselverlies is een lijst met een 60 tal acties om het voedselverlies in Vlaanderen terug te dringen in de periode 2015-2020. De roadmap werd opgesteld en ondertekend door de Vlaamse Overheid, gezamenlijk met de partners uit de voedingsketen, waaronder Boerenbond, Fevia Vlaanderen, Comeos en Horeca Vlaanderen. In het kader van de opvolging van de roadmap wordt ieder jaar ook een Forum Voedselverlies georganiseerd.

In 2017 werd dit forum georganiseerd op 16 november. Hierbij werden workshops georganiseerd rond 4 concrete thema's:

  • Verlies van brood
  • Verlies van groenten en fruit door cosmetische kwaliteitseisen
  • Bestekken en lastenboeken in de catering
  • Selectieve inzameling van keukenafval in de horeca

De verslagen en presentaties van het forum kan u hier terugvinden.

Er werden ondertussen alvast stappen ondernomen om op elk van de thema's te kunnen doorgaan. Voor wat betreft het verlies van brood zullen verdere concrete acties verkend en geïnitieerd worden en zullen innovatie, sensibilisatie en networking gestimuleerd worden.