Les brasseurs du Green Deal dans les starting blocks

30.11.2018

Le 29 novembre dernier, la première rencontre informative a été organisée dans le cadre du Green Deal. Ce fut un moment idéal pour les brasseurs et fournisseurs de technologie d'échanger sur des techniques innovatives et établir des contacts en matière d'utilisation durable de l'eau dans le secteur brassicole. 

De Green Deal Brouwers rond duurzaam watergebruik werd op 6 september ondertekend. Negen brouwerijen stapten toen in de deal. Om hen te helpen acties te ondernemen werd op 29 november een lerend netwerk georganiseerd. Dit ging door bij Brouwerij Huyghe in Melle, één van de ondertekenaars van de green deal. Op het programma stonden presentaties over wateraudits, projecten en subsidies, mondelinge pitchen over praktijkcases van 10 technologieleveranciers, een technologiebeurs met 14 standhouders, netwerking en een bezoek aan Brouwerij Huyghe zelf. Dit eerste lerend netwerk stond uitzonderlijk ook open voor niet-deelnemers aan de green deal. Met maar liefst 70 deelnemers kon dit gerichte event op een heel ruime opkomst rekenen.

Twee nieuwe brouwerijen in de Green Deal gestapt

Twee nieuwe brouwerijen zijn op 29/11 officieel toegetreden tot de green deal: we mochten Brouwerij Trappisten Westmalle en Brouwerij Van Steenberge verwelkomen. Enkele andere brouwerijen hebben bovendien hun interesse geuit, dus de teller van geëngageerde brouwerijen tikt nog verder aan. Bent u ook geïnteresseerd om toe te treden? Neem dan contact op met lds@fevia.be.

Brouwerijen investeren fors in duurzaam watergebruik

Heel wat brouwerijen staan al ver in hun duurzaam watergebruik, maar leggen de lat voor zichzelf steeds hoger. Eén van die brouwerijen is Brouwerij Huyghe, die tijdens het event ook de deuren van de brouwerij openzette voor de bezoekers. Hierdoor kon onder meer van heel dichtbij kennis gemaakt worden met de waterhergebruikinstallatie. 

Waterhergebruik wint aan populariteit, bij bedrijven en bij leveranciers. Het is niet de enige mogelijkheid om duurzamer met water om te gaan: een grondige audit en studie, een slim gebruik van meters en sensoren, een slimme CIP installatie, een aangepaste bottlewasher, enz. zijn maar enkele van de andere mogelijkheden.