Une nouvelle raison, fiscale, d’économiser de l’énergie en tant que PME

20.05.2021
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Economiser de l’énergie signifie également réduire les coûts et l’impact environnemental de votre entreprise. Mais saviez-vous qu’avec le tax shift, est apparue récemment une troisième raison de consommer moins d’énergie en tant que PME flamande du secteur alimentaire ? Avec le projet EFES, Fevia Vlaanderen offre une solution sur mesure à nos PME pour économiser l’énergie – et donc les coûts – à l’aide d’interventions simples.

Druk verhoogt op bedrijven om energie te besparen

Met de taks shift wil de regering de loonlasten verlagen en de inkomsten van de overheid verschuiven naar belastingen op andere zaken zoals vermogens, milieuvervuiling en verbruik (via onder andere hogere BTW-tarieven).

De druk op de industrie om energie te besparen zal de komende jaren verder verhogen. De maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan, zoals een CO2-taks, zullen zeker ook een impact hebben op elke onderneming. Denk maar aan de Europese Green Deal met de ambitie om Europa klimaatneutraal te maken tegen 2050.

Praktische oplossing voor KMO’s

Fevia Vlaanderen biedt de kmo’s uit de Vlaamse voedingssector met het EFES-project een praktische oplossing om met energiebesparing aan de slag te gaan. Hoe werkt het? Eenvoudig: Dirk Van den Broecke, de ontzorger van het EFES-project, geeft je advies over maatregelen om je energieverbruik te verminderen en kosten te drukken en begeleidt je bij de uitvoering van deze maatregelen. Je zal zien dat investeren in energiebesparende maatregelen niet altijd moeilijk en duur hoeft te zijn.

Als voedingsbedrijf kan je het best proactief denken en dat geldt zeker ook voor de kmo’s. Hoe minder energie je bedrijf verbruikt, hoe beter je gewapend bent voor de toekomst. In dat verband is er goed nieuws. Het EFES-project van Fevia Vlaanderen loopt nog door tot het einde van dit jaar. Het EFES-project wordt gesteund door de Vlaamse overheid en is volledig gratis voor de deelnemende bedrijven.

Waarom nog wachten? Aarzel niet en contacteer Dirk Van den Broecke op ontzorgerEFES@fevia.be.