“Voedselveiligheid en risico-management” : une formation académique pour les entreprises

06.09.2022
Ce contenu est seulement disponible en néerlandais

Grâce à la formation sur la sécurité alimentaire (microbiologique) et la gestion des risques que l'Université de Gand propose au cours de la prochaine année académique, vous pourrez approfondir vos connaissances en la matière.

De beheersing van de voedselveiligheid is een wettelijke vereiste en essentieel voor het vertrouwen in de Belgische voedingsindustrie. Het uitwerken van een effectief voedselveiligheidsmanagementsysteem vergt echter gedegen kennis en voldoende ervaring. Deze ontbreken vaak door een schaarste aan werkkrachten met een gepaste vooropleiding.

Deze opleiding wil tegemoetkomen aan dit tekort en zoomt vooral in op de systematische aanpak van gevarenidentificatie en -evaluatie met een focus op microbiologische gevaren. Hierbij wordt de nieuwste kennis uit basisonderzoek geïntegreerd in praktijkstudies.

De opleiding is gericht op professionals in de voedingsindustrie, sectororganisaties, consultancy en overheid die geïnteresseerd zijn in voedselveiligheid en risicomanagement.

Voor meer info en inschrijving : klik hier