16.09.2025 Seminarie

Hygiene for Food: recentste ontwikkelingen op vlak van voedselveiligheid & hygiëne

‘Hygiene for Food’ is één van de belangrijkste events rond reiniging, monitoring en hygiënisch ontwerp voor de voedingsindustrie in Vlaanderen. Neem deel op 16 september 2025.

Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België organiseren met ondersteuning van het Europese Catalyse-project, hun 8ste editie van ‘Hygiene for Food’. Op deze studiedag met minibeurs wordt een cross-sectorieel programma aangeboden waarbij de recentste ontwikkelingen op vlak van voedselveiligheid & hygiëne in de voedingsindustrie in de kijker worden gezet.

Hygiene for Food

Waarom?

Omdat de ‘hygiëne-lat’ steeds hoger komt te liggen en het streven naar een permanent hygiënische fabriek onlosmakelijk verbonden is met operationele excellentie. Naast de inspanningen om de voedingsfabriek te automatiseren, te digitaliseren, te verduurzamen, … is het belangrijk dat de voedingsproducten van de Vlaamse voedingsbedrijven op een voedselveilige en hygiënische manier worden geproduceerd.


 Het seminarieprogramma biedt een mix van praktijkcases, expertinzichten rond hygiënisch ontwerp, reiniging en desinfectie. Naast dit programma is er de Inspiration Village, een mini-beurs waar je kennismaakt met de nieuwste trends en producten rond reiniging en hygiëne. Nieuw dit jaar is de Lunch Pitch Sessie, waarin praktijkexperts en oplossingsaanbieders in korte pitches hun innovaties presenteren.
 

Dit evenement is essentieel voor iedereen die betrokken is bij het waarborgen van de veiligheid van voeding: producenten van levensmiddelen, toeleveranciers van producten of diensten (rond reiniging, hygiëne of kwaliteitsmanagement), machinebouwers, medewerkers universiteiten en onderzoeksinstituten, personen actief bij de overheid, studenten, etc.

Praktische informatie

  • Wanneer: 16 september 2025 van 09:00 tot 17:00
  • Waar: BluePoint Antwerpen, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen
  • Tarief:
    • 320 EUR lid
    • 380 EUR niet leden
    • 75 EUR studenten
    • +75 EUR late fee

      Steun Alimento:  Subsidiemogelijkheid: voor bedrijven die ressorteren onder paritair comité 118 of 220 (arbeiders en bedienden voedingsnijverheid) voorziet ALIMENTO VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE (sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs) in een tegemoetkoming in de inschrijvingskosten van 150 Euro per dag per persoon (max. 450 euro per bedrijf).
       
  • Taal: NL
  • Organisator: Agoria, EHEDG & Flanders'FOOD
Ik schrijf me in!

Programma

  • 08:45: Onthaal
  • 09:25: Verwelkoming
                door Agoria en Flanders'FOOD
  • 09:30: "Hygiënisch ontwerp, moet dat nu echt?"
                door Peter Overbosch, Metro Cash&Carry
  • 10:00: Til voedselveiligheid naar een hoger niveau met een mature voedselveiligheidscultuur
               door Pauline Spagnoli, Fevia
  • 10:30: Pauze met begeleide beursgang
  • 11:40: Zal uw product de tand des tijds doorstaan?  Slim testen, zeker weten - Cases uit de voedingsindustrie
               door Bart Teerlinck, Sirris
  • 12:10: Vereiste behandeling voor het verkrijgen van voedselveilige perslucht
               door Charles Saiboo, Parker Hannifin Benelux
  • 12:40: Lunch
  • 13:10: Lunch pitch sessie en matchmaking
  • 14:10: Evoluties rond CIP management in kader van duurzaamheid
              door Hein Timmerman & Jeroen Pandelaeren, Diversey & Actemium
  • 14:50: Adaptive cleaning technologies digitally extended
               door Marc Mauermann, Fraunhofer
  • 15:20: Pauze met begeleide beursgang
  • 16:30: De implementatie van hygiënisch ontwerp bij de ontwikkeling van een nieuwe site
               door Vicky Van den Boscche, Agristo
  • 17:00: Afsluiten met een glaasje