Bloemkoolrijst van Greenyard schopt het tot de winkelrekken van New York

26.10.2020

In West-Vlaanderen ligt het epicentrum van de Europese diepvriesgroentensector. Maar liefst 1 op 2 zakjes diepvriesgroenten komt van West-Vlaamse bodem. Onze groenten worden gemaakt met kwaliteit en hebben een uitstekend imago in de Verenigde Staten. Reden genoeg voor diepvriesproducent Greenyard om haar bloemkoolrijst te brengen naar de winkelrekken van de Amerikaanse stad New York City. Bloemkoolrijst is een heel veelzijdig product. Het is niet alleen gezond en makkelijk te bereiden, maar beperkt ook het voedselverlies.

Belgische diepvriesgroenten, een exportkampioen

Niet alleen onze Belgische chocolade, wafels en bieren zijn internationaal geliefd. Ook onze diepvriesgroenten zijn een echte exportkampioen. Geen wonder dat West-Vlaanderen ‘The Silicon Valley van de groente-industrie wordt genoemd. Voortaan kunnen Amerikanen nu ook proeven van de biologische en glutenvrije bloemkoolrijst van Greenyard.

Op maat van de Amerikanen

In Amerika genieten Belgische groenten van een uitstekend imago. Producten van topkwaliteit moeten dan ook bewaard worden in de meest geschikte verpakking. Daarom slaan Greenyard en verpakkingsexpert Barias de handen in elkaar om voor de bloemkoolrijst de juiste verpakking te ontwikkelen. Een verpakking die zowel aantrekkelijk is, inspeelt op de gewoontes van de Amerikaan én de voedselveiligheid garandeert. Combineer die factoren, en dan kan je spreken van een succesverhaal.

Bloemkoolrijst: gezond en beperkt voedselverlies

Greenyard ontwikkelde een biologische en glutenvrije bloemkoolrijst met een specifieke kruiding. In no-time kan je een eenvoudig en evenwichtig gerechtje maken. Daarnaast is bloemkoolrijst een milieuvriendelijk product om reststromen te valoriseren en voedselverliezen te beperken. Kortom, een veelzijdig product! Bovendien kreeg ontving Greenyard sinds de introductie van het product in 2016 al heel wat internationale onderscheidingen.