Breydel ondersteunt vrouwelijk ondernemerschap

22.06.2022

​Jaarlijks reiken markant vzw en UNIZO in België de WOMED Award uit, een prijs voor de onderneemster van het jaar. De WOMED award wil vrouwelijke ondernemers erkennen en hen een duwtje in de rug te geven. Samen met Trias ngo is er ook een verkiezing voor vrouwelijk ondernemerschap in het Zuiden. Als partner van Trias ondersteunt Breydel ondernemerschap wereldwijd: “Elke reden om ondernemerschap in de picture te zetten, reiken we graag aan”, getuigt Ivan De Keyser, zaakvoerder en bezieler van Breydel.

In 2005 ontstond het idee om samen een prijs uit te reiken aan een vrouwelijke ondernemer, die naast een bloeiende zaak uitbaten ook een belangrijke sociale rol vervult in haar omgeving. Sindsdien is het een tweejaarlijkse traditie en wordt de prijs uitgereikt in een land waar Trias, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, actief is. Dit jaar was Oeganda aan de beurt.

Breydel draagt, onder andere via de opbrengsten van de Breydelfeesten, een steentje bij aan het project Conpapa, een project ten voordele van kleinschalige aardappelboeren in de Ecuadoraanse Andes. Zo ontving Breydel onlangs de drie finalistes van de WOMED Award Zuid:

 

Sandra Ejang van Western Sild Road Limited (actief in de honingsector), Joy Mary Lwanga van Shalom Organic Farm Limited (actief in teelt van biologische groenten, fruit en eieren) en winnares Doreen Jean Nsasiirwe van Westlink Delicacy Api Group Limited (eveneens actief in de bijensector).

 

“Kruisbestuiving tussen ondernemers is bijzonder inspirerend. Ik heb veel respect voor de manier waarop deze vrouwen hun zaak hebben opgebouwd en hoe Trias wereldwijd ondernemers kansen geeft en steunt. Zo zie je maar dat passie en vakmanschap geen grenzen kent”, besluit Ivan.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Werk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks