Chocolatier Van Hoorebeke: nieuwe generatie gaat digitaal

09.02.2021

Chocolatier Van Hoorebeke is sinds 1982 een gevestigde waarde in het historisch centrum van Gent. “Maar nu is het tijd voor iets anders”, kondigen Luc Van Hoorebeke en echtgenote Christine aan. Na 40 mooie jaren geeft het koppel de fakkel door aan zoon Cédric en zijn echtgenote Sharon, die de focus leggen op vernieuwing en digitalisering.

Eetbare kunstwerken

Van Hoorebeke maakte doorheen de jaren fantastische chocoladewerken. In 2020 maakte Luc naar aanleiding van het Van Eyck Jaar een eetbare replica van het wereldberoemde Lam Gods. Het harde werk zorgde ervoor dat Van Hoorebeke nogmaals werd geselecteerd tot de Gault & Millau ‘Finest Chocolatiers in Belgium & Luxemburg 2021’.

Hun nieuwste creaties kan je live bewonderen in hun zaak op het Sint-Baafsplein. Chocolatier Van Hoorebeke was de eerste chocoladewinkel met een open atelier in Gent. De familie vindt het belangrijk dat mensen kunnen zien dat alles ter plaatse wordt gemaakt.

Traditie en innovatie gaan hand in hand

Ook na de overname van vader op zoon blijft voor de klanten alles zo goed als onveranderd, vertelt Cédric: “Onze traditionele producten blijven beschikbaar, maar we blijven ook vernieuwen. Zo lanceerden we een aantal maanden terug onze webshop, dat intussen bijna een tweede winkel is geworden”. De meeste bestellingen komen uit onze buurlanden, maar ook Amerikanen bestellen al eens graag een doosje pralines om cadeau te doen. Duitsers hebben een voorkeur voor chocolade met likeur, Nederlanders voor zoete chocolade en Fransen dan weer voor chocoladetabletten met een hoger cacaopercentage.

2de generatie aan het hoofd

Cédric is de tweede generatie Van Hoorebeke chocolatier. Het was z’n grootvader die de passie voor chocolade liet overwaaien in de familie. Hij werkte namelijk 37 jaar bij Barry-Callebaut als algemeen directeur.

Kleinzoon Cédric gaat alvast met veel enthousiasme aan de slag: “Een nieuwe uitdaging is aangebroken. Een mijlpaal in ons leven. Bedankt aan onze ouders, de ‘grondleggers’ van deze succesvolle chocolaterie. Onze grote droom is in vervulling gegaan. We beginnen er met veel goesting en ambitie aan om de naam ‘Van Hoorebeke’ nog sterker uit te bouwen”.

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Concurrentiekracht
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks
Tags: 
food.be snacks