Coachingtraject: aan de slag voor een duurzaamheidsstrategie!

29.01.2018

Heeft u in 2018 plannen om rond MVO en duurzaamheidsverslaggeving binnen uw bedrijf aan de slag te gaan, maar mist u daarbij coaching/begeleiding op maat? Dan is deze oproep voor u een uitgelezen kans!

Fevia biedt u nu immers een individueel coachingtraject rond duurzaamheid en duurzaamheidsrapportering met als eindresultaat een echte duurzaamheidstrategie en een duurzaamheidsrapport op maat van uw organisatie. Samen werken we aan een duurzaamheidsrapport dat:

  • uitblinkt in vorm en inhoud, op maat van uw organisatie en zonder de regels van de kunst (GRI-standaarden) uit het oog te verliezen;
  • een nuttig instrument wordt voor de implementatie of ondersteuning van uw MVO-strategie;
  • een dynamisch communicatiemiddel vormt voor uw (interne en externe) stakeholders.

Deze coachingtraject zal door Anouk Van de Meulebroecke van slidingsdoors verzekerd worden.

De voorbije jaren heeft MVO-expert slidingdoors (www.slidingdoors.be) ruim 150 organisaties geïnspireerd en begeleid in duurzaamheid. Dit resulteerde in 85 duurzaamheidsverslagen, waarvan 1 zelfs de Award Best Belgian Sustainability Report won en 4 een finaleplaats haalden.

Uw voordeel?

  • Individuele begeleiding op maat (2 adviesdagen);
  • Een kritische evaluatie voor de implementatie of ondersteuning van uw duurzaamheidstrategie;
  • Inspraak in het MVO-sectorpaspoort voor de voedingssector;
  • Uitwisseling van ervaringen en best practices met sectorgenoten;
  • De mogelijkheid om u als pionier te profileren en u op een positieve manier te onderscheiden

Hoe deelnemen?

Deelname is – dankzij de financiële steun van MVO Vlaanderen - gratis en staat open voor zowel beginnende als meer ervaren bedrijven inzake duurzaam ondernemen.

Geïnteresseerd? Meld u aan via mail aan Ann Nachtergaele (an@fevia.be).

Met steun van :

Achtergrond?

Fevia publiceerde in 2011 haar eerste (sector)duurzaamheidsverslag en in 2014 het tweede (zie http://fevia-duurzaamheid.be/nl/). Het duurzaamheidsverslag bespreekt de uitdagingen en de prestaties van de voedingsindustrie (in zijn geheel) inzake duurzame ontwikkeling. In 2017 willen we – in een zogenaamd MVO-sectorpaspoort - de 19 geformuleerde uitdagingen in het duurzaamheidsverslag van het sectorniveau naar het bedrijfsspecifieke niveau vertalen – hoe kan een bedrijf uit de sector hier concreet mee aan de slag? – en de uitdagingen concretiseren via indicatoren op maat van de bedrijven.