Colac laat studenten proeven van bedrijfsleven via duaal leren

11.05.2022

Schoolgangers een voorsmaakje geven van het bedrijfsleven: dat is waar duaal leren om draait. Ook Colac, een kmo die dessertsauzen en fruitbereidingen maakt, is een big believer van het traject. Sinds februari is Colac twee nieuwe food heroes rijker: leerlingen Mohammad en Hashim combineren hun studies met twee à drie praktijkdagen bij Colac. 

Theorie toepassen in de praktijk

Belgische voedingsfabrieken evolueren steeds vaker naar hightech omgevingen. Net daarom zijn ze hard op zoek naar STEM talent. Met het duaal leren traject kunnen leerlingen Mohammad en Hashim hun theorie toepassen op de werkvloer bij Colac.

 

Ze werken afwisselend twee of drie dagen in de week en worden gekoppeld aan een mentor. Operations Manager Nicolas reikt de jongeren alle kennis en vaardigheden aan om de job professioneel uit te voeren. 

Een win-win

Geert Vermeersch, medezaakvoerder van Colac: “Duaal leren brengt heel wat voordelen met zich mee voor de leerlingen. Enerzijds doen ze relevante werkervaring op en ontwikkelen ze onder begeleiding van een vak-expert ook vaardigheden, kennis en een arbeidsattitude. Dé zaken die later van pas komen op de arbeidsmarkt.

Anderzijds is de leerling op de hoogte van de laatste nieuwe tools en technologieën binnen de sector. Kortom, duaal leren verhoogt de kansen op de arbeidsmarkt met een praktijkgerichte opleiding op maat gemaakt.”

Ontdek in onze duurzaamheidsroadmap hoe de Belgische voedingsindustrie vandaag en morgen de juiste talenten aantrekt

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
Werk en talent
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be snacks