Danone zet nieuwe stap vooruit richting circulaire verpakkingen

29.12.2020

Fevia wil samen met haar voedingsbedrijven evolueren richting circulaire verpakkingen. Ook Danone blijft nieuwe stappen zetten. Zo bestaan de kleine flessen van evian® voortaan uit gerecycleerde materiaal (rPET). Verder zijn de merken evian® en Volvic wereldwijd gecertificeerd als CO2-neutraal.

Kleine flessen evian® bestaan voortaan uit gerecycleerd materiaal

evian® versnelt haar overgang naar een circulaire economie: sinds 2020 worden al haar kleine formaten, die het meest buitenshuis worden geconsumeerd, nu gemaakt van 100% gerecycleerde materialen. evian® zet daarmee een grote stap in de richting van duurzame verpakkingen. Flessen die volledig zijn gemaakt van gerecycleerde flessen (rPET) maken het mogelijk om te voorkomen dat er nieuwe, uit de natuur afkomstige materialen moeten worden gebruikt.

evian® en Volvic zijn wereldwijd CO2-neutraal

In 2020 werden de merken evian en Volvic wereldwijd gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®. De certificering geeft waarde aan evian®’s geleverde inspanningen:

  • De bottelarij wordt voorzien van 100% hernieuwbare energie (de doelstelling om CO2-neutraal te zijn, werd reeds bereikt in 2017);
  • Verminderde hoeveelheid plastic in verpakkingen, gebruikmakend  van gerecycleerd plastic (rPET);
  • Multimodale oplossingen voor producttransport (vervoer per trein in plaats van per vrachtwagen). De restuitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in Livelihood-projecten die investeren in projecten voor de opvang van CO2, en tevens verzekeren van inkomsten voor de lokale bevolking.

Twee maanden later werd ook Volvic in juni uitgeroepen tot CO2-neutraal, om volgende inspanningen:

  • Een verminderde impact op het milieu gedurende de volledige levenscyclus van Volvic-producten.
  • Naast het bottelen van natuurlijk mineraalwater van Volvic, dat sinds januari 2020 voor 100% van hernieuwbare energie wordt voorzien, zorgt het gebruik van gerecycleerd materiaal (rPET) voor een CO2-uitstoot vermindering tot wel 50% in vergelijking met een nieuwe plastic fles (exclusief dop en etiket).
  • Bovendien vertrekt 40% van de producten die bedoeld zijn voor export naar Europa, vanuit onze bottelarij per trein. Dit genereert een CO2-voetafdruk die 10 keer kleiner is dan die van vrachtwagens.

Door de restemissies te compenseren, via een partnerschap met South Pole, worden projecten ondersteund ter bescherming van bossen, stroomgebieden, biodiversiteit en gemeenschappen in vulkanische landen over de hele wereld.