De food.be voices van Milcobel

06.10.2021

In de food.be voices videoreeks laten we de helden van een voedingsbedrijf zelf aan het woord. In de derde editie gaan we op bezoek bij de vijf verschillende productiesites van Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie van België.

Langemark: de site voor mozzarella, boter en poeder

Plant Manager Andy Vanhee neemt ons op sleeptouw in de productiesite in het West-Vlaamse Langemark. Alles start bij de melk die wordt geleverd door de melkveehouders. De Food Heroes van Milcobel verwerken de melk vervolgens tot mozzarella, boter en poeder. Tijdens het productieproces springt het bedrijf zuinig om met grondstoffen. Wist je dat Milcobel 41% van haar verbruikte water opnieuw opvangt en hergebruikt?

Brugge, de bakermat van Milcobel’s kazen

Wil je graag meer weten over de trends rond kaas? Dan is marketingverantwoordelijke Pascale Van Leeuwen jouw go-to person. De site in Brugge is lokaal verankerd en produceert verschillende soorten kazen. De voorbije jaren ligt de focus op kazen van eigen bodem, gemaakt van Belgische weidemelk en door kaasmeesters van bij ons.

Voor room en melkpoeders moet je in Kallo zijn

“We exporteren onze melkpoeders naar meer dan 100 landen, waaronder ook het Midden-Oosten en Afrika,” vertelt Didier Boelens, Plant Manager van de site Kallo. Dankzij de state-of-the-art poedertorens in Kallo produceert Milcobel hoogwaardige melkpoeders die in verschillende voedselbereidingen en bijvoorbeeld ook chocolade worden gebruikt. Voedselveiligheid en kwaliteit zijn onze absolute prioriteit! Bovendien ligt de nadruk op duurzaam ondernemen.

Moorslede: waar de focus ligt op consumentenkazen

In Moorslede maakt Milcobel nieuwe consumentenkazen met specifieke ingrediënten. Het proces verloopt zowel ambachtelijk als sterk geautomatiseerd. Ook hier gebeurt de productie met de nodige aandacht voor circulariteit. Productieleider Simon Verkinderen vertelt hoe ze tijdens het proces water hergebruiken en nevenstromen valoriseren.

Voor ijsjes moet je bij Ysco zijn

Ysco in Langemark produceert verschillende soorten ijsjes onder private label voor de grootste Europese supermarktketens. De drie populairste ijssoorten zijn schepijs, hoorntjes en jumbo’s (ijs op een stokje). Bij Ysco Argentan in Frankrijk vind je trouwens ’s wereld grootste productielijn van jumbo’s. Product manager Carolien Vanlaere dompelt je onder in de wondere wereld van ijs!

Ontdek meer over onze gerelateerde thema's: 
ConcurrentiekrachtMilieu en energieVoedselveiligheid
Meer bite-size nieuwtjes van onze bedrijven: 
food.be voices
Tags: 
food.be voices