Deze week in de media

25.05.2020

Wekelijks vatten we voor jou samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Aanhoudende droogte

De afgelopen weken was het goed weer. Als de droogte blijft aanhouden, moeten er mogelijks bepaalde maatregelen worden genomen om de impact van de droogte te verminderen. In een interview hoopt Fevia-woordvoerder Nicholas Courant dat voedingsbedrijven, net ­zoals bij de coronacrisis, als een essentiële sector beschouwd zullen worden.

De Standaard | De harde keuzes als het water op is | 26 mei

5 trends voor de voeding van morgen volgens jongeren

Wat eten we morgen? Op die belangrijke vraag, vandaag relevanter dan ooit, geven de winnaars van de Food At Work Ecotrophelia Awards alvast hun antwoord in de vorm van innovatieve producten die, wie weet, binnenkort in de winkelrekken liggen. Ze schotelen ons 5 trends voor: meer evenwichtige en duurzaam geproduceerde producten, “zero-waste”, alternatieve eiwitbronnen, diversiteit en food “on-the-go”.

La Dernière Heure | Un yaourt enrichi de l’UCLouvain récompensé | 24 mei

Le Soir | L’insecte comme ingrédient vole vers la banalisation | 22 mei

Het Laatste Nieuws | Studenten Thomas More vallen in de prijzen met ontbijtkoekje: “Snelle hap die toch volwaardig is” | 21 mei

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.