Deze week in de media

02.10.2018

Wekelijks vatten we voor u samen hoe de stem van de Belgische voedingsindustrie in de media aan bod kwam. Ontdek hieronder de meest markante quotes.

Zwerfvuil

Wallonie Plus Propre, het Waals initiatief tegen zwerfvuil, lanceert in 4 gemeenten een proefproject rond 'slimme' vuilnisbakken. De vuilnisbakken bevatten een sensor die de bezettingsgraad bijhoudt en temperatuur regelt. De inzet van 'slimme' infrastructuur zijn een efficiënte manier om zwerfvuil een halt toe te werpen.

L'Avenir | Et si on connectait les poubelles ? | 26 september

Gelijke bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken

Met een nieuwe richtlijn wil Europa oneerlijke handelspraktijken in de agro-voedingsketen een halt toeroepen. Het Agrofront en Fevia steunen deze Europese aanpak maar dringen erop aan dat Europese regelgeving ruimte laat voor nationale initiatieven zoals de Belgische code goede handelspraktijken, die op vrijwillige basis dialoog en samenwerking stimuleren.  

Foodprocess | Gelijke bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken | 28 september

babynutrition.be

DSM, Hero, Inex, Mead Johnson Nutrition, Nestlé en Nutricia kondigen op 25 september aan dat ze samen de Belgische federatie voor baby- en peutervoeding oprichten, hierna “babynutrition.be” genoemd. De nieuw ingestelde sectorfederatie vertegenwoordigt exploitanten van levensmiddelenbedrijven die voedingsmiddelen en -ingrediënten op de Belgische markt brengen die specifiek geschikt zijn voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar.

Foodprocess | Babynutrition.be boven de doopvont | 27 september

*Wegens auteursrechten is het Fevia niet toegestaan om artikels te delen.